Mehmet Ali Birand
 
TAYYİP ERDOĞAN İSE, GÜRLÜYOR AMMA YAĞMIYOR
 
 

TAYYİP ERDOĞAN İSE,

GÜRLÜYOR AMMA YAĞMIYOR


Kıbrıs konusunda Tayyip Erdoğan’ın tutumu ise, başlangıçta çok kimseye umut vermesi, kemikleşmiş politikaların değişeceğinin bir işareti gibi algılanması ve yeni bir dönemin müjdecisi gibi görüldüğü için, içerde ve dışarıda büyük ilgi yaratıyordu.

   

Ancak, artık durum değişmeye başladı.

   

Erdoğan çok konuştu, çok gürledi, oysa altına yağmur düşüremedi. Söylediklerinden hiçbiri politikaya dönüşmedi. Hiçbir yaklaşımı gerçekleşmedi. Bir aşamadan sonra da ters tepmeye ve Ankara’ nın politikalarına zarar vermeye başladı.  

   

Geçen Cumartesi günkü konuşmasında, açıkça Mümtaz Soysal’ ı  hedef aldı. Ülke’ nin AB’ye gidişini engelliyebilmek için Kıbrıs’ ı kullanan müzakerecilerden söz etti. Ancak, Soysal hala  müzakerecilik işlevini sürdürüyor. Çözümsüzlük kampanyasının başını çekiyor.

   

Erdoğan kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyor “ diye adeta hakaret eden  Denktaş’ ı da aynı konuşmasında yerden yere vurdu. Ancak, Denktaş hala ortada dolaşıyor.

   

Askeri ve Dışişlerini de suçladı, yıllarca sürdürdükleri hamasetle bir yere varamadıklarını, bir Türk takımına bile Rum tarafında resmi maç yaptıramadıklarını söyledi. Ancak asker ve dışişleri, MGK kararının altını imzalıyorlar, Kara Kuvvetleri Komutanı Denktaş’a neredeyse hayranlık beyanında bulunabiliyor.

   

AK parti lideri ya böyle konuşmamalı, eğer mutlaka konuşacaksa, o zaman da sözlerinin uygulamaya da dönüşmesini sağlamalı. Sağlayamadığından dolayı,  dışarıya yanlış mesajlar vermekte, doğru olsun veya olmasın Türk tarafının müzakere pozisyonlarını da büyük ölçüde zarara uğratmaktadır.

   

Bu çekişmenin yabancı başkentlerdeki algılanması da “ Erdoğan istiyor, asker durduruyor… Türkiye’ de AKP ile asker arasında güç mücadelesi yapılıyor…Bakalım kim kazanacak, asker mi yoksa Erdoğan mı ?” şekline dönüşüyor.

   

Önümüzdeki birkaç gün içinde Kofi Annan 3 üncü planını verecek. Yani, Denktaş ile Klerides’ in değişiklik isteklerinin hiç değilse bir bölümünü içerecek olan son önerisi masaya konacak.

   

Kısacası dananın kuyruğu kopacak.

   

Denktaş, Ankara’ da esen resmi havadan yararlanıp, bu önerinin de kabul edilmemesi gerektiğini söyliyecek, bol bol  “yavru vatan satılmaz” edebiyatı yapılacak , Türkiye ve Ada’da çözüm istemeyenler  görkemli gösteriler düzenleyecekler. Son darbe olarak, Denktaş anlaşmayı imzalamayacak ve referanduma götürecek.

   

Kıbrıs halkı muazzam bir propaganda fırtınasına tutulacak. Bir bölümü korkutularak, diğer bölümü emekli maaşını kaybetme tehdidiyle, bir bölümü ise isteyerek ve çıkarı sürsün diye , referanduma HAYIR diyecek. 

   

Böylece, Anan planını halk reddetmiş olacak.

   

Çözümden yana tutum alanlar da vatan hainlikleriyle kalacaklar ( ! )

   

Kıbrıs kaybedilmiş, Türkiye’ye büyük zarar verilmiş, kimin umrunda… Kısa vadeli çıkarlar tatmin edilmiş, asker AKP’ ye gözdağı vermiş olacak…Gerisi tufan. 



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- CEMAAT, AK PARTİ'DEN DESTEĞİNİ ÇEKEMEZ...
- Alper Görmüş koskoca iki cilt kitap yazmış. Okudukça yüzüm kızardı...
- PKK İLE SERT BİR SAVAŞ DÖNEMİNE GİRİLİYOR...
- CUMHURBAŞKANI İLE BAŞBAKAN ARASINDA NE FARK VAR?
- Öcalan...
- ÖCALAN SIRADAN BİR MAHKUM DEĞİL Kİ...
- Rüya görmeyelim. PKK böyle tasfiye edilmez
- Davutoğlu efsanesi gerçek mi, yoksa balon mu?
- PKK İKİYE BÖLÜNÜYOR
- RUSYA GÜNDEMİNDE, PKK-ÇEÇEN VE GAZ VAR
- Türkiye artık kararını vermeli…
- TÜRKİYE’DEKİ, 70 BİN ERMENİYİ VATANDAŞ YAPIN...
- Referandumda neden “Evet” oyu kullanacağım?
- MEDYA TERÖRE HİZMET Mİ EDİYOR?
- Kürt kökenli olsanız, ne dersiniz?
- Hadi bir defa başladık...
- BAŞBAKAN BM'DE "DİZEL MOTORU" GİBİYDİ...
- PKK VURUYOR, ANCAK KIŞKIRTAMIYOR...
- Siyaset karşı saldırıya geçti
- BİZE BAKIŞLAR DEĞİŞİYOR...
- Önceki günkü “darbecilik genlerimizde vardı” başlıklı yazım çok yankı yaptı. Aslında...
- Başbuğ, Kozmik odayı açarak doğrusunu yaptı…
- Başbakan için hepimizin farklı görüşü var. Kimimiz için bir devrimci...
- İRAN REJİMİ, KENDİNİ KURTARACAK MI?
- ÖCALAN DAVASINDA, DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER…