Mehmet Ali Birand
 
DENTAŞ SONUNDA ROTAYI ÇİZDİ...
 
 

DENTAŞ SONUNDA 

ROTAYI ÇİZDİ...


KKTC  Cumhurbaşkanı, Kıbrıs müzakerelerinin nasıl gelişeceğini Milliyet Ankara temsilcisi Fikret Bila’ya anlatmış. Pazar günü yayınlanan  demeciyle süreç ortaya çıkmış oldu.


Sayın Denktaş’ın sözlerinden şöyle bir manzara  çıkıyor:


Geçmişte Güney Kıbrıs AB’ye tam üye kabul edildiği taktirde masaya oturmayacağını söylemesine rağmen, Ankara’nın isteğini kırmayıp, sonuna kadar masadan kalkmayacağını belirtiyor.

İlk  aylarda Annan planını müzakere  dahi edilemeyeceğini söylemesine ve  kesinlikle karşı durmasına rağmen, tutumunda yine  Ankara’nın ricası üzerine olacak önemli bir esneklik yaparak, planı temel olarak kabul edip görüşmeleri sürdürmeyi kabul ediyor.

Ankara ile birlikte, planda yapılması istenen değişiklikleri BM’ye teslim ettiğini, ancak muhalefetten dolayı pazarlık gücünün azaldığını ve Rumların bu durumda pek birşey kabul etmeyeceklerini söylüyor yani sorumluluğu hem muhalefete hem de Rumlara yüklüyor.

Önümüzdeki aylarda BM, her iki taraf ile görüşüp, büyük olasılıkla Washington ve AB’nin de araya girmesiyle, son bir (3 üncü olacak) plan çıkaracaktır.

Denktaş, Türk tarafının isteklerinin aynen kabul edilmeyeceğini  bildiği için, ortaya çıkacak son paketi imzalamayacağını açıklıyor. Referanduma götüreceğini ve halkına soracağını belirtiyor.

Referandumdan “son haliyle Annan planının kabul edilmesi”, yani EVET çıkarsa dahi, Denktaş “müzakereci” olarak imza etmeyeceğini açıklıyor. Meclis’e gidip, yeni bir müzakereci bulmalarını isteyeceğini söylüyor “ ve  ben halkımı yok etmem, cesareti olan imzalasın” diyor. Böylece hem 28 Şubat tarihi geçiriliyor, hem de imza atacak yeni bir müzakereciye şimdiden  “vatan haini” diye damgalanabileceği mesajı veriliyor.


SONUÇ: AKP, BU

İŞİN ALTINDAN ZOR KALKAR


Son  haftalardaki gelişmeler, bir ara yeşeren çözüm ümitlerini söndürüyor. T.C. Devleti ve KKTC yönetimi ağırlıklarını koydular. Askeriyle, bürokrasisi ile birlikte  çözüm isteyenlere karşı müthiş bir kampanya başlattılar. 


KKTC Cumhurbakanı’nın son açıklamasıyla tünelin sonu da gözüktü. Ben referandumdan EVET çıkabileceğine de pek inanmıyorum. Şimdiden öylesine bir karalama kampanyası var ki, referandum da bu baskı daha artacak ve kamuoyu korkutulacaktır.


Geriye, AKP’nin ağırlığını koyması kalıyor ki, o konuda da derin kuşkularım var. Sayın Arınç’ın tutumu, bu partinin sağlam ve sürekli bir politika oluşturamadığını gösteriyor.


Herşey ayın sonuna kadar belli olacaktır.


Bakalım , kim kazanacak kim kaybedecek...



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- CEMAAT, AK PARTİ'DEN DESTEĞİNİ ÇEKEMEZ...
- Alper Görmüş koskoca iki cilt kitap yazmış. Okudukça yüzüm kızardı...
- PKK İLE SERT BİR SAVAŞ DÖNEMİNE GİRİLİYOR...
- CUMHURBAŞKANI İLE BAŞBAKAN ARASINDA NE FARK VAR?
- Öcalan...
- ÖCALAN SIRADAN BİR MAHKUM DEĞİL Kİ...
- Rüya görmeyelim. PKK böyle tasfiye edilmez
- Davutoğlu efsanesi gerçek mi, yoksa balon mu?
- PKK İKİYE BÖLÜNÜYOR
- RUSYA GÜNDEMİNDE, PKK-ÇEÇEN VE GAZ VAR
- Türkiye artık kararını vermeli…
- TÜRKİYE’DEKİ, 70 BİN ERMENİYİ VATANDAŞ YAPIN...
- Referandumda neden “Evet” oyu kullanacağım?
- MEDYA TERÖRE HİZMET Mİ EDİYOR?
- Hadi bir defa başladık...
- Kürt kökenli olsanız, ne dersiniz?
- BAŞBAKAN BM'DE "DİZEL MOTORU" GİBİYDİ...
- PKK VURUYOR, ANCAK KIŞKIRTAMIYOR...
- Siyaset karşı saldırıya geçti
- BİZE BAKIŞLAR DEĞİŞİYOR...
- Önceki günkü “darbecilik genlerimizde vardı” başlıklı yazım çok yankı yaptı. Aslında...
- Başbuğ, Kozmik odayı açarak doğrusunu yaptı…
- Başbakan için hepimizin farklı görüşü var. Kimimiz için bir devrimci...
- İRAN REJİMİ, KENDİNİ KURTARACAK MI?
- ÖCALAN DAVASINDA, DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER…