KÖPRÜ TAMİR EDİLECEK
TABİİ, ANCAK BÖYLE DEĞİL…
Köprüdeki çilekeşlerden biriyim.
Evim Anadolu yakasında ve hergün sabah ve akşamüstü ikinci köprüyü kullanıyorum. Şimdi önümüzdeki 40 günü nasıl geçireceğimin hesaplarını yapıyorum.
Bir yandan da, tamiratı yapanlara hak veriyorum.
Tabii ki tamir edecekler. Zaten gidip gelirken farkına varıyorsunuz. Eğer bu yıl el atılmasaydı, köprüden geçilmez bir duruma girecekti.
Benim merak ettiğim, acaba böyle mi tamir edilmeli?
Bu işin tekniğini bilmiyorum. Ancak dünyanın başka yerlerinde de aynı tip köprüler var ve onlar da zaman zaman tamire çekiliyorlar. Fakat hiçbirinde bizdeki gibi korkunç bir tıkanıklık yaşanmıyor.
Neden?
Merak edip araştırdım.
Örneğin Amerika da, tamiratların hemen hemen tamamı gece yarısından sonra gerçekleştiriliyor ve sabahın erken saatlerinde trafiğe izin veriliyor. Bu tempoda tamiratın çok daha uzun sürmemesi için de bir veya iki ekiple değil, 4-5 ekiple birden yükleme yapılıyor. Tamirat sırasında da, genel olarak tek şerit kapatılıyor ve diğer şeritler açık bırakılıyor.
Bizler çok rahat yaşamaktan hoşlanan insanlarız.
Trafikte biraz sıkışma olunca hemen şikayete başlarız. Ancak bu defa ki gerçekten kötüydü. Bundan önceki tamiratlarda böyle manzaralarla karşı karşıya kalmamıştık. Bu defa neden böyle bir facia yaşandı,anlayamadım.
İlk günlerdeki sıkışma üzerine olacak, dün durum biraz daha rahatladı. Herhalde insanlar korkularından arabalarını almadan karşıya geçmeyi tercih ettiler. Dikkat ettim birden bire boğazdaki vapurlar keşfedildi. Toplu taşıma araçlarına rağbet arttı.
Yarın durumun nasıl gelişeceğini kimse bilemiyor. Anlaşılan temmuz sonuna kadar süreceği belirtilen bu tamirat hayatımızı gerçekten çok etkileyecek.
Karayolları acaba, tamirat ekiplerinin sayılarını arttırarak bu eziyetin süresini biraz olsun kısaltamaz mı ?
Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
|