Mehmet Ali Birand
 
ROJ TV, HÜKÜMETİ REHİN ALMAMALI
 
 

ROJ TV, HÜKÜMETİ

REHİN ALMAMALI

 

Türkiye’nin ROJ TV’ye karşı genişlettiği “kapatma”  kampanyası yanlış bir noktaya doğru geçiyor.

 

ROJ TV’nin  uzun yıllardır farklı isimler altında faaliyet gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Bizler, “acaba kürtçe yayın ülkemizi böler mi, bölmez mi?” diye tartışırken,  önce MED TV  ardından da ROJ TV bütün bölgeye yayın yapıyordu. Bu yayınlar, PKK politikalarını  destekliyordu. Bugün de aynı yaklaşım devam ediyor.

 

Türkiye de yıllardan beri bu TV’nin yayınlarını  engellemeye çalışıyor.  Bir ülkede kapatıyor, isim değiştirip diğerinde yayına çıkıyorlar.

 

Son olarak, Başbakan’ın Kopenhag’daki basın toplantısını ROJ TV muhabirinin salonda buunmasından  dolayı terketmesi, bu kampanyayı bambaşka bir boyuta taşıdı.

 

Başbakan böyle bir tutum takınınca, bu defa diğer bakanlarımız ve resmi yetkililerimiz de aynı şekilde hareket etmeye başladılar. Eğer böyle devam ederse, bir süre sonra hiçbir Türk resmi  yetkili yurt dışında basın toplantısı yapamayacak demektir. Her basın toplantısında salonda, ROJ TV muhabiri bulunup bulunmadığını soracaklar ve  özellikle  Avrupa başkentlerinin büyük çoğunluğunda  karşılarında bir ROJ TV’ci buacaklar.

 

Eğer bu kampanya iyi yönetilemezse,  Türk yetkililer, bu televizyonun rehini durumuna düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirler.

 

Danimarka başta olmak üzere, AB ülkeleri için PKK bir terör örgütüdür ve  ROJ TV ile PKK arasında bir ilişki kurulması gerekir. Dosyada PKK Yürütme Kurulu üyesi Abdullah Hicap’ın  ROJ TV’nin başında olması en iyi delildir.

 

Türkiye, PKK’yı destekleyen yayınları durdurma kampanyalarında sürekli şekilde, AB ülkelerinin çifte standart  uygulamalarından şikayet eder.

 

AB’nin bu konuda çifte standart uyguladığı son derece doğru. Örneğin, PKK ‘yı destekleyen TV kanallarına gösterilen “anlayış”, Hizbullah’ın yayın organı  Al–Manar TV’sine gösterilmedi. AB ülkeleri Al-Manar’ı yasakladılar. Aynı muamelenin ROJ TV’ye karşı gösterilmemesinin birçok nedeni var.

 

 

KKK Org. Büyükanıt bir resepsiyonda  gazetecilere “ROV TV, bir birliğimiz hareket ettiği anda, yayını kesip bu haberi veriyor” demiş ve herkesi etkilemişti. Türkiye’nin yolladığı dosyalarda böylesine somut veriler iyi sıralanmalı.

 

Asıl sorun AB’nin PKK ile ROJ TV arasında kesin bir ilişki olduğunu kabul etmek istememesidir. Avrupa kamuoyları  için ROJ TV, Türkiye’deki Kürt kökenli vatandaşların bir enformasyon kanalıdır. PKK’nın fikirlerini destekleyen programlara veya konuşmalar  yer vermesi “fikir özgürlüğü” olarak görülüyor.

 

Bu kısır döngü bir türlü kırılamıyor.

 

                                               *                      *                      *


 

“ROJ TV’YE HERKES

ÇIKIYOR...”

 

ROJ TV’NİN  Güneydoğu’da yaygın şekilde izlenmesi, bölgedeki belediye başkanları ve  DEHAP tarafından açıkça desteklenmesi de AB’nin kesin bir tutum almasını engelliyor. Bu kanalın açıkça terörü desteklediğine, halkı silahlanmaya ve saldırmaya teşvik ettiğine dair somut bir örnek gösterilemediği için, adım atmakta  çekimser davranıyorlar.

 

ROJ TV’ye PKK ile ilgisi  olmayan Türk politikacıların da çıkması diğer bir etken.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının dahi, ROJ TV’ye çıkmanın suç olmadığı şeklinde karar vermesi , AB başkentlerindeki kafa karışıklığını arttırıyor.

 

Yapmamız gereken şey ülkemizdeki yerel TV’lerin düzgün ve seyredilebilir yayın yapmasını sağlamaktır.



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- Yiyin efendiler...
- BUGÜN HEM POLİS, HEM PKK SINAVDAN GEÇECEK
- MHP'nin Türkiye'ye verdiği büyük zarar
- Artık, birbirimize yalan söylemeyelim...
- Türkiye yıllardır AB’nin vize uygulamasına itiraz edip durur. 1974’te Almanya’nın başlattığı ve 36 yıldır sürdürülen vize anlayışı çoktan değişti.
- Cemaat, efsaneleşen gücü’nün esiri oluyor…
- MİLLİ GÖRÜŞ, GÜLEN’İ GÖLGELEDİ…
- 12 EYLÜL BELGESELİ BAŞLIYOR…
- 32.Gün ile birlikte büyüdük... Göz açıp kapayana kadar geçmiş. Daha dün Ali Kırca...
- KAVGA BEKLENİYORDU, TAM AKSİ ÇIKTI...
- BİZ NEDEN KIZIYORUZ, ASIL SARKOZY UTANSIN...
- ERDOĞAN’IN AMACI BATI’YA SIRT DÖNMEK DEĞİL...
- CNN TÜRK’ÜN GİZLİ KAHRAMANLARINI TANIYIN…
- Yahudi aleyhtarlığını kışkırtıyoruz…
- Emekli Albay Arif Doğan öyle sözler söylüyor...
- Avrupa, Anayasa değişikliğini yetersiz ancak olumlu görüyor
- 1'inci köprüye karşıydım, bugün ise destekliyorum...
- Ermeniler, bize muhtaç olacak kadar fakir değil…(3)
- ERDOĞAN VE İHH KAZANDI, KAYBEDENLER İSE...
- Yine Ermeni çalışıyor, yine Türk seyrediyor...
- Ermeniler Türkiye'yi, alkışçılara şikayet edecek (2)
- ERDOĞAN, DOĞRUSUNU YAPIYOR...
- Genelkurmay sivile açılıyor
- Sevgili Dostlar,
- Artık PKK’dan çok, genç Kürtler korkutuyor…