Mehmet Ali Birand
 
İÇİŞLERİ BAKANINA ÖNEMLİ BİR UYARI
 
 

İÇİŞLERİ BAKANINA

ÖNEMLİ BİR UYARI



Bir okuyucumdan ilginç bir öneri mektubu aldım. Umarım, TBMM dikkate alır...


"Topluma Kazandırma Yasasından”, yararlanacak  olan en önemli kesim, üniversite (ya da Lise) öğrencileridir. Bir şekilde bu girdaba girmiş, çıkış yolu da senelerce cezaevi yetmezmiş gibi, sonrasında da okuldan atılma ve tüm kamu haklarından men şeklinde tıkanmış gençlerdir.  Ancak bunun işleyebilmesi için, yasaya daha pratik, ucuz ve etkin bir yöntem var, tek bir yönetmelik ya da bir tekmadde eklemek gerekiyor: Bu insanların eğitimlerine kaldıkları yerden devamedebilme hakkının tanınması. Bu hem yasanın tanıtımında, hem de anlamını bulmasındaki en önemli unsurdur.Tasarının 4a maddesindeki "...ceza verilmez" ifadesinin uygulaması, cezanın silinmesi yoluyla  okullara dönüşün önünü açacaktır.

Saygılarımla 

Dr. Semra 




KUŞADASI GİDEREK

TOPARLANIYOR...


Ben, son birkaç yıl hariç yaklaşık 30 yıldır Kuşadası’na gider  yaz tatillerimi geçiririm. Sempatik, küçücük bir kasabadan, beton yığınına  dönmüş kabaca bir kasabaya dönüşmesini gözlerimle izledim. Eskisini, kötüleşmesini ve yeni durumunu bizzat bilirim. Bugünkü duruma gelmesinde de, geçmiş her belediye başkanı, her belediye encümen üyesi ve onlara kimi zaman tehdit, kimi zaman rüşvetle  hükmetmiş mafya babalarının  büyük katkıları (!) olmuştur. Kimi para, kimi oy, kimi ise cehaletinden dolayı, canım Kuşadası’nın mahvedilmesinden sorumludurlar.


Bir aralar, çarşıda dolaşılmaz, Kervansaray’ın etrafında seyyar satıcılardan adım atılmazdı.


Sonunda Kuşadası kentleşti.


Geçenlerde, benden de eski Kuşadalı Cemile Garan  sık sık anlatıyordu, arnıdan kendim de gördüm.


Halk plajları temizlenmiş ve en önemlisi kadınlar plajı bölgesi trafiğe kapanmış. Lokantaları, kahveleriyle Avrupaya benzemiş. 


Ada giderek derlenip toparlanıyor. Hiç değlise geri kalan kurtarılıyor. Tabii bunda Fuat Akdoğan’ın büyük payı var. Geçenlerde Posta’da Şenay Düdek’in yazısında gözüme çarptı. Belediye işçileri Başkana ateş püskürüyorlarmış.  Heryerde Beledilerin sorunlarıvardır. Her Belediye Baykanı da yaptıkları ile ölçülür.


Akdoğan bir de Liman’ın özelleştirmesini Belediyeye bağlayabilse, büyük gelir elde edebilecekti. Zira  Kuşadası limanı giderek büyüyor. Ziyarete gelenlerin sayısı giderek artıyor. Neden olduğunu bilemiyorum, ancak ihaleyi önce kazanmışlar (Belediye-KoçqHalk üçlüsü) parayı toparlayamayınca, Liman işletmesi daha az verenlere gitmiş.


Özetle, Akdoğan Kuşadasına damgasını vuruyor.


Eleştirenler, çıkarları bozulduğu için tepki gösterenler çıkacaktır. Bu da işin kuralı...



BANKA MAĞDURLARINI

HALK NEDEN KURTARSIN?


Ne zaman bir Banka, ister hortumlandığı, ister kötü yönetildiğinden dolayı batsa, ne zaman halka açık  büyük bir şirket çökse, buralara para yatırmış olan vatandaşlarımız ayaklanır: Devlet zararımızı karşılasın...


Bunun Türkçesi, halkın vergilerinden alınan paralarla zarara uğramış vatandaşlarımızın kaybettiklerinin karşılanması demektir.


Neden?


Vatandaşlarımız, bu bankalara veya şirketlere paralarını daha fazla faiz veya temettü alabilmek için yatırırlar. Yani göz göre göre bir riske girerler. Başka Bankalar daha az faiz verdiklerinden dolayı, riskli olsa dahi diğerlerini tercih ederler.


O zaman neden Devlete dönerler ve kayıplarının karşılanmasını isterler, anlayabilmiş değilim.


Hele son zamanlarda bir de offshore’cular çıktı. 


Onlar , daha da fazla riske girmişlerdi. Sonucun nereye gideceği bilinmesine rağmen, daha fazla kazanma hırsına mağlup oldular.


Banka mağdurlarının bir tek halkı yönleri var. O da, Devletin gereken denetimi yapmaması ve adeta risklerinin artışına seyirci kalması. Ancak bu da, tüm paralarını hemde yüksek faiziyle birlikte  geri almalarını haklı çıkartmaz. Unutmayalım, kendi düşen ağlamaz...







Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- Yiyin efendiler...
- BUGÜN HEM POLİS, HEM PKK SINAVDAN GEÇECEK
- MHP'nin Türkiye'ye verdiği büyük zarar
- Artık, birbirimize yalan söylemeyelim...
- Türkiye yıllardır AB’nin vize uygulamasına itiraz edip durur. 1974’te Almanya’nın başlattığı ve 36 yıldır sürdürülen vize anlayışı çoktan değişti.
- Cemaat, efsaneleşen gücü’nün esiri oluyor…
- MİLLİ GÖRÜŞ, GÜLEN’İ GÖLGELEDİ…
- 12 EYLÜL BELGESELİ BAŞLIYOR…
- 32.Gün ile birlikte büyüdük... Göz açıp kapayana kadar geçmiş. Daha dün Ali Kırca...
- KAVGA BEKLENİYORDU, TAM AKSİ ÇIKTI...
- BİZ NEDEN KIZIYORUZ, ASIL SARKOZY UTANSIN...
- ERDOĞAN’IN AMACI BATI’YA SIRT DÖNMEK DEĞİL...
- CNN TÜRK’ÜN GİZLİ KAHRAMANLARINI TANIYIN…
- Yahudi aleyhtarlığını kışkırtıyoruz…
- Emekli Albay Arif Doğan öyle sözler söylüyor...
- Avrupa, Anayasa değişikliğini yetersiz ancak olumlu görüyor
- 1'inci köprüye karşıydım, bugün ise destekliyorum...
- Ermeniler, bize muhtaç olacak kadar fakir değil…(3)
- ERDOĞAN VE İHH KAZANDI, KAYBEDENLER İSE...
- Yine Ermeni çalışıyor, yine Türk seyrediyor...
- Ermeniler Türkiye'yi, alkışçılara şikayet edecek (2)
- ERDOĞAN, DOĞRUSUNU YAPIYOR...
- Genelkurmay sivile açılıyor
- Sevgili Dostlar,
- Artık PKK’dan çok, genç Kürtler korkutuyor…