KURUFASULYE?NİN
NİMETLERİ (!)
Artık söylenebilecek fazla bir söz yok.
Gül hükümeti, Irak tezkeresi konusunu kelimenin tek anlamıyla yüzüne gözüne bula?tırdı. Bu yetmiyormu? gibi, Kıbrıs konusunda da çözüme gitme cesaretini gösteremedi. Denkta?, çözüm istemeyenleri ikna etti ve kazandı.
Bugün, ülkenin bu iki tutum nedeniyle u?rayabilece?i kısa ve uzun vadeli zararlardan söz etmek istiyordum. Ancak vazgeçtim, zira söylenecek pek fazla bir?ey kalmadı.
Hayırlı olsun demek ve sizlere Kurufasulyenin nimetlerinden (!) söz etmek istiyorum. Bugünkü durumumuz Kurufasulyenin macerasına çok benziyor. Deniz Arman 1996 yılında 32.G?N?deki bir yayında? söylenecek bir?ey kalmayınca,? bu benzetmeyi yapmı?tı...
*
Kurufasulye çok önemli bir gıdadır.
?nce ıslatır, gazını alır ve yumu?atırsınız. Ardından da istedi?iniz yemekte kullanabilirsiniz.
?rne?in, piyaz yapabilirsiniz.
Biraz zeytinya?ı, limon, tuz biber, so?an ve maydanoz da eklediniz mi, tadına doyum olmaz. İstemiyorsanız plaki de olur veya amiral gemisi, yani bildi?imiz Kurufasulye yeme?i... Ama dikkat etmeli, helmeli olması son derece önemli. Helmeli olmadı?ı taktirde a?ız tadını tutmaz. Parça kuzu eti, pastırma veya sucukla hazırlanmasını tavsiye ederim. Yanına bir de pilav koyarsanız, keyfine doyum olmaz.
Kurufasulye?nin uluslararası boyutu da vardır.
Fransızlar, bizim kurufasulye?yi domuz pastırması ve domuz sosisi ile hazırlar ve adına Cassoulet derler. Fransız mutfa?ının en popüler yemeklerinden biridir.
Amerikalılar ise, kurufasulyeye ketçap, ?eker ve domuz pastırması ekler ve fırında pi?irirler. Adına da Backed Beans denir.
Afiyet olsun...
Bu yazılara cnnturk.com'dan da eri?ebilirsiniz.
|