Mehmet Ali Birand
 
BU DERGİYİ MUTLAKA OKUYUN
 
 

BU DERGİYİ

MUTLAKA OKUYUN


Istanbul Bilgi Üniversitesinin bir süredir yayınladığı Foreign Policy adlı dergiye dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Soli Özel’in yönetiminde, Amerika’nın prestijli FP’sinin Türkçesi ve ek olarak Türkiye’yi yakından ilgilendiren konularda uzmanların katkıda bulundukları makalelerle yayınlanıyor.


Özellikle kaynak sıkıntısı çektiğini söyleyen Üniversiteliler, vizyonlarını geliştirmek isteyen düşünürler ve siyasete ilgi duyan herkese tavsiye ederim. hele bu defaki sayısında, Avrupa Birliği, Kıbrıs ve Irak konularında son derece ilginç incelemeler var.


Birkaç sayısını okuyun, sonra karar verin. Faks: 0212 216 23 29- Bilgi İletişim Grubu Yayıncılık ve Haber Ajansı Ltd. Şti. İnönü caddesi no:28 Kuştepe 80310- Şişli-İstanbul)



ARAPLAR, IRAK

SAVAŞINI DURDURABİLİR Mİ?


İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) doruğunun Katar’daki toplantısı, Arapların kendi içlerindeki bölünmeyi çok net şekilde gösterdi. Irak ile Kuveyt temsilcilerinin birbirlerini hakaret yağmuruna tutmalarını doğal görsek dahi, bizi hayret ettiren nokta, diğerlerinin bu tartışma karşısında sessiz kalmalarılydı.


İslam dünyası Irak’a sahip çıkamıyor. Tek bir sesle ABD’ye karşı bir tutum saptayamıyor. Herkesin gizli bir gündemi var. hepsi karınlarından konuşuyorlar.


Böyle bir manzara karşısında, Türkiye’nin barış çabaları da sonuçsuz kalıyor. “bravo Türkiye”  deyip, Başbakan Gül’ün sırtını sıvazlamanın ötesine geçemiyorlar.


Kendini savunamayanlar, başkalarından yardım bekleyebilirler mi?



ALMAN VAKIFLARI

KOMEDİSİ BİTTİ


Alman Vakıfları casusluk yaptıkları ve Türkiye’nin bölünmesi için çalıştıkları için DGM’ye verilmişlerdi. DGM savcısı Nuh Mete Yüksel iddialarını yayınlanmış bir kitaba dayandırmış ve elinde “yeterli delil” bulunduğunu bildirerek davayı açmıştı.


Nuh Mete Yüksel ayrılınca, dosya yeni savcıya geçti ve bu defa “yeterli delil bulunmadığı” ortaya çıktı ve Ankara 1 nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi rekor sürede, 60 günde beraat kararı verdi.


Şimdi şu sorular soruluyor:


Bir savcı nasıl oluyor da “yeterli delil bulunmadan”  dava açabiliyor?

Nasıl oluyorda, bazı davalarda sanıklar aylarca iddianame dahi görmeden bekletiliyor da, dış baskı nedeniyle bazı davlar jet hızıyla sonuçlandırılıyor.


Bu durum tüm adalet sistemi için de geçerli.


Eğer savcı ve yargıçlarımız doğru dürüst bir eğitimden ve reform sürecinden geçirilmezlerse,  Alman Vakıfları gibi garabet davalar sürer gider.



ASLAN BUGÜN

RÖVANŞI ALMALI


Hiçbir Galatasaraylı 6-0’lık FB mağlubiyetini  unutamaz. Bugün rövanş maçı oynanacak. Hem de Ali Sami Yen’de yapılacağı için, sonuç daha önem kazanıyor.


GS’ın Kupa’dan elenmesi veya lig yarışında BJK’nın çok gerisinde kalması dahi önemli değil. Önemli olan 6-0’ın rövanşıdır. FB’nin Ali Sami Yen’de yenilmesidir. Bu işin gerisi yok.


Üstelik biz taraftarların artık sabrı doldu. Hiçbir mazeret istemiyoruz. Bugün FB’nin yenilmesini gözlüyoruz.


O kadar...



DOĞUŞ KENDİNİ SAVUNUYOR...


Doğuş, kimi tarafından göklere çıkarıldı, kimi tarafından yerin dibine sokuldu. O ise hep sustu. İlk defa basın toplantılarıyla değil, bir kitapla kendini anlatıyor. Doğuş’u sevenin de, sevmeyenin de okuması gereken bir kitap. (AN Yayıncılık Tel: 0212 230 59 06)

DOĞU ANADOLU’DAN

BİR İŞ ADAMI...


Kayhan Türkmenoğlu, Doğu Anadolu’lu bir iş adamıdır. Ilk defa bir iş adamı gözüyle bölge’nin kalkınması ve İnsanı sorunlarının çözülmesi üzerine bir kitap yazdı. Herkes anılarını yazdı, ancak Türkmenoğlu farklı bir yaklaşımla ortaya çıkıyor. Ilgilenenler (Tel: 0432 216 75 40, Faks: 0432 216 75 39) bu kitabı okurlarsa bölgenin gereksinimlerini daha iyi anlayabilirler.



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- BAŞKA BİR DÜNYAYA GİTTİM VE BAKIN NELER GÖRDÜM…
- Levent telgrafçıları başta, hepinize teşekkür ederim
- Dürrüşehvar Sultan’da öldü...
- 12 EYLÜL BELGESELİ BENDEN İZİNSİZ SATILIYOR
- TARKAN’A ÇÖZÜM BULSAK KÖTÜ MÜ OLURDU?
- POWER FM’İN GÜCÜ…
- Kuşadası toparlanıyor...
- BURSA CEZAEVİNDEN MESAJ VAR…
- Ülkenin gündemini en çok iki lider yönlendiriyor. Büyük oranda Başbakan Erdoğan...
- Bodrum belediyeleri: Altın yumurtlayan kazları kaçırmak üzeresiniz
- Lig şimdi yeniden başlıyor...
- Teşekkürler...
- EMİNİM, MÜFTÜ ŞAKA YAPMIŞTIR
- Artık kime inanacağımızı şaşırdık
- Beş gün başka bir dünya'da yaşadım…
- "... Sesimi duyan var mı?"
- Türk kaptanı, Kenyalı rehber kadar olamıyor…
- Ya program ya da koalisyon çökecek
- Kırmızı ışıkta durmayan
- Bilmem farkında mısınız...
- Bu kupa kime ne kadar kazandırdı…
- ALATON’UN KATKILARI
- GS ligden, kendi kararıyla çekilmeli
- Türkiye, Süper Lig mücadelesinde
- Dayatma olmadan hareket edemiyoruz