Mehmet Ali Birand
 
BDP, MECLİSTEKİ YERİNİ MUTLAKA ALMALIDIR...
 
 


BDP, MECLİSTEKİ YERİNİ

MUTLAKA ALMALIDIR...

 

Bugün BDP kararını verecek.

 

TBMM'ne girmeli mi , girmemeli mi?

 

En sonda söyleyeceğimi hemen söylemem gerekiyor: BDP'nin yeri Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Gerekçesi ne olursa olsun , halkın oyunu toplamış bir partinin dışarda kalması hiçbir yarar sağlamayacağı gibi, aksine partinin kaybına yol açar.

 

Herşeyin başında şu noktaya dikkat etmemiz gerekiyor :

 

BDP'li milletvekilleri, Kürt kökenli vatandaşlarımızın oylarıyla, Meclis'te görev yapmaları ve görüşlerini oraya taşımaları için seçildiler. Meclis'e girmeleri ve sokaklarda söylediklerini çok daha etkili şekilde kamuoyuyla paylaşmaları gerekiyor.

 

Dikkat edecek olursanız, bugün BDP sesini duyuramıyor.

 

Kendilerini bölgeye sıkıştırdılar ve Türkiye'nin geneline ulaşamıyorlar.

 

Meclise girmeme kararlarını, işin  başında da anlayamamıştım, hele bundan sonra devam ettirirlerse, hiçbir şekilde anlayamayacağım. Üstelik kendilerine çok yazık edecekler. Güneydoğu' ya sıkışacaklar, etkinliklerini önemli ölçüde kaybedecekler. Oysa, eğer amaçları siyaset yapmaksa -ki ,başka türlüsü düşünülemez- o zaman bugünkü toplantıdan EVET GİRİYORUZ kararı çıkmalı.

 

Üstelik BDP'yi başka bir görev de bekliyor.

 

Başbakan tutum değiştirmiş görünüyor. Daha önceleri BDP'yi silmiş bir görüntü veriyordu. PKK ile işbirliği yapan bir siyasi parti olarak niteliyordu. ABDdönüşünde ise, bu yaklaşımı bıraktı ve BDP'yi " siyasi müzakerelerin"muhatabı gibi göstermeye başladı.

 

BDP'liler, Meclis boykotunu sürdürdükleri taktirde, tansiyonu yükseltecekler ve ateşin yayılmasını istedikleri sonucu çıkacaktır.

 

Bu yıl son derece önemli bir süreçten geçiyoruz. PKK terörü , hangi gerekçeyle olursa olsun, kabul edilemez. Bu teröre karşı atılacak her adım toplumun desteğini alacaktır. BDP'nin de barış aramak için Meclis'te yerini alması ve barış çabalarına katkıda bulunması şarttır.

 

 


KÜRT HAREKETİ , TÜRK

DEMOKRATLARI KAYBEDİYOR.

 

Kürtlerin genel beklentilerini ve haklı isteklerini daima destekledim.

 

Yıllar boyunca, onlara ne kadar haksızlık yapıldığını, ne kadar hor görüldüklerini ve daha da önemlisi bu ülkenin nimetlerinden yararlanmalarının nasıl engellendiğini izledim ve hep isyan ettim .

 

İsyan etmekle kalmadım , elimden geldiğince de arkalarında durdum.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetenleri de, Kürt Sorununa çok kaba yaklaştıkları ve son derece cahilce hareket ettiklerinden dolayı da eleştirdim. Bundan dolayı da başım çok derde girdi, ancak pes etmedim.

 

Kürt Sorununun boyutlarını  değiştiren ise PKK terörü oldu.

 

Devletin yanlış politikaları sayesinde giderek gelişen PKK, şu günlerde Türk halkının canını yakıyor. Hemen hergün bir başka noktada cinayet işliyor.Cinayet diyorum, zira terörün kabul edilebilecek hiçbir yanını göremiyorum.

 

Bir dönemde Devletin teşvik ettiği veya destek verdiği, hatta gizlice katkıda bulunduğu söylenen faili meçhul cinayetlere nasıl karşı çıktımsa, PKK'nın cinayetlerine de karşı çıktım.

 

Ne yazık ki, 1984'ten bu yana geçen süreçte, PKK ile Kürt Hareketi iç içe girdi. Birbirinden ayrılamaz bir düğüme dönüştü.

 

PKK, cinayetlerini arttırdıkça Kürt Hareketine destek veren, hem Kürt hem de Türk Demokratları, liberalleri  kaybettiğini ya göremiyor veya görmek istemiyor. Bu şekilde de, Kürt Sorunu çerçevesinde Kürt kökenli vatandaşlarımızın haklı isteklerini destekleyenleri karşısına alıyor.

 

Terörün, bu ülkede demokrasiyi nasıl katlettiğini, nasıl darboğazlara soktuğunu hepimiz yaşadık ve bu dönemin kapandığını sanmıştık ki, şimdi aynı sürece geri dönüyoruz.

 

PKK,  önüne gelen herkesi vuruyor. Ne kadın ne çocuk dinliyor. Vurdukça da , barış ortamı yerine savaş ortamı yayılıyor. Zira, Devlet de kendini savunma refleksiyle sertleşiyor. Tırmanma sonucunda da Demokrasi bitiyor.

 

Emin olun bundan en büyük zararı da Kürt Hareketi görüyor.

 

Haklı isteklerini desteklemek dahi güçleşiyor. Demokratik güçler sus pus oluyorlar. Haklı dahi olsa, Kürt Hareketinin isteklerine arka çıkamıyorlar.  Oysa PKK'nın elini tetikten çekmesi  Kürt vatandaşlarımızın beklenti ve isteklerinin çok daha büyük destek almasına yol açacaktır.

 

Unutmayalım, eğer bu soruna bir çözüm bulunacaksa, PKK'nın suikastlarıyla değil, BDP'nin katılacağı Mecliste çözüm bulunacaktır.



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- CEMAAT, AK PARTİ'DEN DESTEĞİNİ ÇEKEMEZ...
- Alper Görmüş koskoca iki cilt kitap yazmış. Okudukça yüzüm kızardı...
- PKK İLE SERT BİR SAVAŞ DÖNEMİNE GİRİLİYOR...
- CUMHURBAŞKANI İLE BAŞBAKAN ARASINDA NE FARK VAR?
- Öcalan...
- ÖCALAN SIRADAN BİR MAHKUM DEĞİL Kİ...
- Rüya görmeyelim. PKK böyle tasfiye edilmez
- Davutoğlu efsanesi gerçek mi, yoksa balon mu?
- PKK İKİYE BÖLÜNÜYOR
- RUSYA GÜNDEMİNDE, PKK-ÇEÇEN VE GAZ VAR
- Türkiye artık kararını vermeli…
- TÜRKİYE’DEKİ, 70 BİN ERMENİYİ VATANDAŞ YAPIN...
- Referandumda neden “Evet” oyu kullanacağım?
- MEDYA TERÖRE HİZMET Mİ EDİYOR?
- Kürt kökenli olsanız, ne dersiniz?
- Hadi bir defa başladık...
- BAŞBAKAN BM'DE "DİZEL MOTORU" GİBİYDİ...
- PKK VURUYOR, ANCAK KIŞKIRTAMIYOR...
- Siyaset karşı saldırıya geçti
- BİZE BAKIŞLAR DEĞİŞİYOR...
- Önceki günkü “darbecilik genlerimizde vardı” başlıklı yazım çok yankı yaptı. Aslında...
- Başbuğ, Kozmik odayı açarak doğrusunu yaptı…
- Başbakan için hepimizin farklı görüşü var. Kimimiz için bir devrimci...
- İRAN REJİMİ, KENDİNİ KURTARACAK MI?
- ÖCALAN DAVASINDA, DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER…