Mehmet Ali Birand
 
32.Gün tarihinde ilk kez yarıda kaldı
 
 

32.Gün tarihinde ilk kez yarıda kaldı

 

32.Gün stüdyosunda daha önce defalarca en yan yana gelmez denilen kişileri, grupları aynı masaya oturttuk. Çok kavgalı programlarımız oldu. Ancak programın hep yapıcı olmasına çalıştık; demokratik yapısını korusun istedik. Herkese karşı dürüst olduk, tarafsız davrandık. 23 yılda yüzlerce 32.Gün çalışanının tek düsturu bu oldu. Perşembe akşamı Vakit yazarı Serdar Arseven ve Cumhuriyet yazarı Mehmet Faraç programda öyle bir kavgaya tutuştu ki  programı sunan 32.Gün Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Akar işte bu düsturla yayını yarıda kesmek zorunda kaldı. Bu inanılmaz kavgayı www.32gunhaber.com adresinden bir kez daha    

İzleyebilir, bize yorumlarınızı gönderebilirsiniz.

 

 

 

 


 

 

SAĞLIK BAKANLIĞININ

DİKKATİNE...

 

Şu sırada Domuz gribi herkesi korkutuyor. Bazen abartılı dahi olsa, önlemler alınıyor ve dikkatler çekiliyor. Okuyucularımdan Gözde Özarsılmaz uyarıda bulunmuş. Özellikle gümrük kapılarında alınan önlemleri görmüş, ancak aynı önlemin Bodrum’a halen ulaşmadığını görmüş, beni uyarıyor.

 

Çok doğru bir uyarı. Bodrum’daki gümrük kapısından -özellikle yaz aylarında- gündelikçi binlerce turist girip çıkar. Yunan adalarından gelirler, ya bir gece kalırlar veya hiç kalmadan dönerler. Bu kapıya termal nitelikli kamera yerleştirilmesi kaçınılmazdır. Eğer dikkat edilmesi gereken bir yer varsa, bunların başında Bodrum geliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

                                               YEŞİL’E Mİ, YOKSA EYMÜR

                                               VEYA AĞAR’A MI İNANAYIM

           

Yeşil’in sansasyon yaratan kitabında ben de varım.

           

Yeşil’in oğlu Murat Yıldırım, “ Babam, M.Ali Birand’ı öldürmeye kalkmadı, bu durumu kendisine de bildirdim, ancak o bir türlü bu iddiasından vazgeçmiyor” diyor.

           

1990’larda, Yeşil’in beni öldürmesi için görevlendirildiğini, bu emrin Jitem tarafından verildiğini bana anlatan kişi MİT’nin en önemli isimlerinden biri sayılan Mehmet Eymür idi. Dönemin üzerinden uzun yıllar geçmiş, o MİT’ten ayrılmış, ben de olayı unutmuştum.

           

Eymür, Yeşil’in Kavacık’taki evime komisyoncu kimliğiyle geldiğini ve konumunu incelediğini, ancak bu emrin bir süre sonra kaldırıldığını, kaldıranın kim olduğunu ise bilmediğini belirtmişti.

           

Hatırlarım, 1994-95 döneminde her Ankaraya gelişimde MİT beni özel bir tim ile korur, İstanbula geri dönüşüme kadar yanımdan ayrılmazdı. Bu korumanın anlamını sorduğumda, o dönemin MİT yöneticileri, Sönmez Köksal ve Şenkal Atasagun, aldıkları bazı haberlere karşı önlem geliştirdiklerini söylemekle yetinmişlerdi.

           

Aynı hikayeyi, yine yıllar sonra Mehmet Ağar’a da sordum. O da, hakkımda verilen vur emrini doğruladı, ancak emrin kim tarafından verilip kaldırılmasını söylememekte ısrar etti.

           

Şimdi kendinizi benim yerime koyun.

           

Kime inanayım ?

 

Murat Yıldırım’a mı, yoksa yukarda adından söz ettiğim kişilere mi ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BU KADARINA HİÇ

İNANAMADIM...

 

Türkiye’de birçok şey insanı  şaşırtır, ancak bazı gelişmeler vardır ki, şaşkınlığınız “inanamama” noktasına çıkar.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü öyle bir suç duyurusunda bulundu ki, ben inanamadım.

 

Suç duyurusu Önder Aytaç ve Emre Uslu hakkındaydı. Her ikisi de Taraf gazetesinde yazılar yazıyorlar.

 

Suçları, Türk polisini  küçük düşürmek, tahrik etmek. Ünlü 301 inci madde varya, işte o çerçevede cezalandırılmaları isteniyor.

 

Eğer, Emre Uslu ve özellikle Önder Aytaç’ı tanımıyorsanız veya Aytaç’ın katıldığı  programları hiç izlememiş iseniz, rahatlıkla “Taraf’a yazı yazdıkları için şimşekleri üstlerine çekmişlerdir” diyebilirsiniz. Böyle düşünürseniz çok yanılırsınız.

 

Önder Aytaç  defalarca 32.GÜN’e konuşmacı olarak katıldı. Özellikle Ergenekon çerçevesinde polis’i öylesine koruyup kolladı ki, diğer katılımcılar tarafından ne faşistliği bırakıldı, ne polis yardakçılığı. Aytaç  hiç oralı olmaz ve polisi savunurdu. Yazdıklarında da farklı bir tutuma rastlamadım.

 

Dahası var...

 

Aytaç, Polis akademisinin kadrolu hocası, yıllardır ders veriyor ve genç polisleri yetiştiriyor.

 

Dahası var...

 

Adalet Akademisinde de kurs veriyor. Genç hakim ve savcıların neredeyse dörtte üçü Aytaç’ın kursiyeridir.

 

Emre Uslu’yu o kadar yakından tanımamama rağmen, onun konumu da pek farklı değil. O da, Polis Akademisi mezunu.

 

Şimdi neden “inanamadım” dediğimi anlayabildiniz mi?

 

Emniyet Genel Müdürlüğünün neye dayanarak böyle bir suç duyurusunda bulunduğunu bilemiyorum. Eminim satır aralarından bir takım anlamlar çıkarmışlardır.

 

Bravo doğrusu. Acaba kendi bindiği dalı böylesine kesen ve bulduğu nadir bir savunucusunu böylesine harcayan  başka bir kurum var mıdır?

 

 

 

 

 

CAMİ YAKININDA

İÇKİYİ YASAKLAYALIM!

 

Necat  Selimoğlu adlı bir vatandas, yememiş, içmemiş,Türkiye'deki problemleri hallettikten sonra Topkapı Saray'ının içindeki Konyalı lokantasının içki ruhsatına kafayı takmış. Belediye  Koruma ve Denetim Müdürü de yememiş, içmemiş, o da Emniyet Amirliğinden tutun kim var, kim yoksa bu şikayeti bildirmiş.

 

Neden?

 

Eminim amacı AKP’ye sempatik görünmek. Oysa Konyalı  Topkapı Sarayına gelen turistler tarafından doldurulan son derece nezih ve  restoran. Selimoğlu,  kafasını içkiye takmış.

 

Gelin hepimiz birer ihbarcı olalım ve işi büyütüp İstanbul'da bulunan camilerin yakınındaki  içki satan lokanta, otel, manav,bakkal, büfelerin ruhsatlarını da iptal ettirelim. Hatta bununla kalmayalım, Anadolu'ya da aynı yasağı getirelim.

 

 

 

 

 

 

 



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- Yiyin efendiler...
- BUGÜN HEM POLİS, HEM PKK SINAVDAN GEÇECEK
- MHP'nin Türkiye'ye verdiği büyük zarar
- Artık, birbirimize yalan söylemeyelim...
- Türkiye yıllardır AB’nin vize uygulamasına itiraz edip durur. 1974’te Almanya’nın başlattığı ve 36 yıldır sürdürülen vize anlayışı çoktan değişti.
- Cemaat, efsaneleşen gücü’nün esiri oluyor…
- MİLLİ GÖRÜŞ, GÜLEN’İ GÖLGELEDİ…
- 12 EYLÜL BELGESELİ BAŞLIYOR…
- 32.Gün ile birlikte büyüdük... Göz açıp kapayana kadar geçmiş. Daha dün Ali Kırca...
- KAVGA BEKLENİYORDU, TAM AKSİ ÇIKTI...
- BİZ NEDEN KIZIYORUZ, ASIL SARKOZY UTANSIN...
- ERDOĞAN’IN AMACI BATI’YA SIRT DÖNMEK DEĞİL...
- CNN TÜRK’ÜN GİZLİ KAHRAMANLARINI TANIYIN…
- Yahudi aleyhtarlığını kışkırtıyoruz…
- Emekli Albay Arif Doğan öyle sözler söylüyor...
- Avrupa, Anayasa değişikliğini yetersiz ancak olumlu görüyor
- 1'inci köprüye karşıydım, bugün ise destekliyorum...
- Ermeniler, bize muhtaç olacak kadar fakir değil…(3)
- ERDOĞAN VE İHH KAZANDI, KAYBEDENLER İSE...
- Yine Ermeni çalışıyor, yine Türk seyrediyor...
- Ermeniler Türkiye'yi, alkışçılara şikayet edecek (2)
- ERDOĞAN, DOĞRUSUNU YAPIYOR...
- Genelkurmay sivile açılıyor
- Sevgili Dostlar,
- Artık PKK’dan çok, genç Kürtler korkutuyor…