Mehmet Ali Birand
 
ALPEREN’LER DOĞRUSUNU YAPTI...
 
 

ALPEREN’LER DOĞRUSUNU YAPTI...

Alperen Ocakları eğer ellerine bir buket çiçek alıp İdil Biret’i olaylı konserin yapıldığı Topkapı Sarayı’nda ziyaret etmese ve özür dileme anlamına gelen sözler söylememiş olsalardı, kamuoyundaki yerlerini kaybedeceklerdi.

Besbelli ki, bu Ocak’larda farklı insanlar var ve Genel Merkezin politikalarına ters düşebiliyor ve atacakları adımın nereye varacağını dahi hesaplamadan eylemlere girişiyorlar.

Genel Başkan Abdullah Gürgür, bu adımıyla hem BBP’sini, hem de Alperen Ocaklarını son derece tehlikeli bir damgadan kurtardı. Bir zamanlar, MHP’nin Ülkücüleri, kamuoyunda kaba kuvvet kullanan Gençlik Örgütü olarak nitelendirilirlerdi. Bahçeli yönetimi bu gidişi durdurdu. Son dönemlerde de, BBP’nin efsane Başkanı Yazıcıoğlu da, Alperenleri kaba kuvvetten uzaklaştırmak ve muhalefetlerini vurup kırarak değil, barışçı yöntemlerle yapmaları için büyük çaba harcıyordu.

Bu işler kolay olmuyor.

Alışkanlıklardan kolay kolay kurtulunamıyor.

Başkan Gürgür’den beklenen, sadece kamuoyunun gönlünü almakla yetinmemesi, içindeki sivrilikleri de tırpanlamasıdır. Kurallara uymayanlarla yollar ayrılmalı.

Türkiye’de artık konser basmak, din veya milliyetçilik adına kaba kuvvet kullanma döneminin kapandığını herkes anlamalıdır.












DOĞAN ULUÇ’UN

HEYECANI...


Doğan Uluç, nesli tükenmek üzere olan gazetecilerin en önde gelen örneklerinden biridir. Hayatının büyük bölümünü ABD’de geçirmesine rağmen, Türkiye’den kopamamış ve adını sürekli manşetlerde tutmasını bilmiş nadir meslekdaşlarımdan biridir.


Kısaca, büyük haberlerinden bazılarını hatırlatayım:


The Beatles’ın röportaj öncesi Doğan Uluç’u altı okka yapması. Bild Zeitung'un Hürriyet'ten iktibas ettiği Uluç’un haberini okuyan Prenses Süreyya’nın sevgilisi Maximilian Schell ile telefonda kavga ettikten sonra apar topar İstanbul'a gelip, karakola düşmesi.Türk asıllı Bulgar milli güreşçi İlyas'ı Bulgar'lardan kaçırıp Türkiye'ye getirmesi. Zsa Zsa Gabor'ın Atina “Kemal Paşa” ismi verdiği haberi. Los Angeles Başkonsolosu ve yardımcısını şehit ederek Ermeni terörünü başlatan Yanikian, Ecevit'e New York'ta suikast teşebbüsünde bulunan Stavros, NATO'yu Doğu Alman örgütü Staasi'ye satan yüzyılın casusu Hüseyin Yıldırım’la cezaevlerindeki röportajları. “Tüp Bebek” öncüsü Dr. Shettles'ın formülüyle erkek çocuk sahibi olan bir düzine Türk ailenin oğullarına “Doğan” adını vermeleri... Buenos Aires'de meydan ve saat kulesinin isimlerini değiştirtmesi... Molla Barzani'yle vefatından önce, oğlu Mesut’un yanında, son röportajı. vs..vs..













EĞİTİM YÜZKARASI

DURUMDA...

Üniversite sınav sonuçları hepimizin kuşku duyduğu bir gerçeği ortaya çıkardı. Meğer bizler gençlerimizi eğitmiyormuşuz. Tam aksine bir cahiller ordusu yaratıyormuşuz.


Medyada çıkan haberlere bakınca insan şaşkına dönüyor.


Aslında şaşırmamamız gerekir.Farkındaydık ama görmezden geliyorduk.


Manzaraya baksanıza, öğrenciler Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen testinde, soruların yarısını bile çözememişler. 30 soruluk Fen Bilimleri-1 testinde ortalama 4 doğru yanıt çıkmış.


Daha, neler neler.


Neresinden bakılırsa bakılsın, önümüze serilen sonuçlar hepimizi derin derin düşündürmesi gerekiyor.


Hep duyardık, Üniversite hocaları sürekli şekilde “ Lise mezunları öylesine zayıf geliyorlar ki, üniversitenin ilk yılında lise son eğitimi vermek zorunda kalıyoruz” derlerdi. Sorun ortadaydı, ancak kimseler harekete geçmedi.


Peki bundan sonra ne olacak ?


Acaba hükümet, bu alarm mesajını alıp harekete geçecek mi ?


Yoksa bir süre sonra unutup, başka konulara mı dalacağız ?


Bu gençler hepimizin geleceğidir.


Ne yapıp edip, bu soruna bir çare aramalıyız.













SERİNDİ BENİM

MAVİLERİM


Dr. İsmet Sami Turanlı’yı tanımayabilirsiniz. Tanımak imkanınız olmadıysa çok şey kaybetmişsiniz demektir.


Hayatının büyük bölümünü Köln’de geçiren, ancak herşeyiyle Türkiye’de ve Türkiye için yaşayan bir bilim adamı. 79 yaşında ve anılarını yayınladı. Bari bu kitabı kaçırmayın ve Turanlı’yı yakalayın. (.)

*

YILMAZ BÜYÜKERŞEN artık yerel siyasetçilerin ikon’u oldu. Eskişehir’i küçük bir kasabadan modern bir megakent’e dönüştüren bir belediye başkanı. Doğan Kitap’tan yayınlanan söyleşi kitabı Cemalettin Taşçı’nın imzasını taşıyor. Sadece siyasetçiler değil, siyasete meraklı tüm gençlerin okuması gereken bir kitap. Nasıl Büyükerşen olunurmuş, nasıl başarı kazanılırmış öğrenmek isteyenlere tavsiye olunur.



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- Yiyin efendiler...
- BUGÜN HEM POLİS, HEM PKK SINAVDAN GEÇECEK
- MHP'nin Türkiye'ye verdiği büyük zarar
- Artık, birbirimize yalan söylemeyelim...
- Türkiye yıllardır AB’nin vize uygulamasına itiraz edip durur. 1974’te Almanya’nın başlattığı ve 36 yıldır sürdürülen vize anlayışı çoktan değişti.
- Cemaat, efsaneleşen gücü’nün esiri oluyor…
- MİLLİ GÖRÜŞ, GÜLEN’İ GÖLGELEDİ…
- 12 EYLÜL BELGESELİ BAŞLIYOR…
- 32.Gün ile birlikte büyüdük... Göz açıp kapayana kadar geçmiş. Daha dün Ali Kırca...
- KAVGA BEKLENİYORDU, TAM AKSİ ÇIKTI...
- BİZ NEDEN KIZIYORUZ, ASIL SARKOZY UTANSIN...
- ERDOĞAN’IN AMACI BATI’YA SIRT DÖNMEK DEĞİL...
- CNN TÜRK’ÜN GİZLİ KAHRAMANLARINI TANIYIN…
- Yahudi aleyhtarlığını kışkırtıyoruz…
- Emekli Albay Arif Doğan öyle sözler söylüyor...
- Avrupa, Anayasa değişikliğini yetersiz ancak olumlu görüyor
- 1'inci köprüye karşıydım, bugün ise destekliyorum...
- Ermeniler, bize muhtaç olacak kadar fakir değil…(3)
- ERDOĞAN VE İHH KAZANDI, KAYBEDENLER İSE...
- Yine Ermeni çalışıyor, yine Türk seyrediyor...
- Ermeniler Türkiye'yi, alkışçılara şikayet edecek (2)
- ERDOĞAN, DOĞRUSUNU YAPIYOR...
- Genelkurmay sivile açılıyor
- Sevgili Dostlar,
- Artık PKK’dan çok, genç Kürtler korkutuyor…