Mehmet Ali Birand
 
NİHAYET UYANDIK...
 
 

NİHAYET UYANDIK...


Türkiye yıllardan beni göz göre göre kendi kalesine gol atardı. Dışardan alınan motor veya yatlara öylesine bir vergi yükü bindirirdi ki, insanlar yılda 500 dolara yabancı bayrak altına girer ve Türk karasularında istedikleri gibi dolaşabilirlerdi. Bu çarpıklığın düzeltilmesi için yıllardır uğraşılır, nedense kimse yerinden kıpırdamazdı.


Nihayet Türkiye uyandı.


Binali Yıldırım başardı.


Bundan böyle dışarda şirket kurup, yabancı bayrakla dolaşmanın hiç avantajı kalmıyor. İnsanlar göğüslerini kabartarak, kendi bayraklarını dalgalandıracaklar.


Bende tekne sahibiyim. Kendi bayrağı ile denize çıkmanın ne kadar önemli olduğunu en iyi bilenlerdenim. Hele bu gururu, kendi hükümetinden ağır bir kazık yemeden hissetmenin tadı daha da hoştur.










ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ

KİTAP DESTEĞİ BEKLİYOR


Hatırlayacaksınız, birkaç hafta önce , Şırnak Üniversitesinin kitaba ihtiyaç duyduğunu yazmış ve adresler vermiştim.


Üniversitenin kütüphanesi daha yeni oluşturuluyor.


Üniversitenin Genel Sekreteri Necati Alodalı, ihtiyaçlarını bakın nasıl sıralıyor:


... Üniversitemizde halen öğrencisi bulunan Şırnak ve Cizre Meslek Yüksekokullarının Elektrik, Makine, Muhasebe ve Çocuk Gelişimi Programları ile yeni kurulan İktisadi ve İdari Bilgiler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültelerinin İşletme, İktisak, Kamu Yönetimi, Elektrik-Elekronik, Bilgisayar, İnşaat, Makine, Temel İslam Bilimleri, Türk İslam Tarihi ve Sanatları, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümlerine 2009-2010 öğretim yılından itibaren öğrenci alınarak eğitim-öğretime başlanacağından bu bölüm ve programların mesleki ve temel yayınlarına özellikle ihtiyacımız bulunmaktadır. Bunların yanında öğrencilerin ufkunu açacak her türlü sosyal ve kültürel yayınlara da kütüphanemizde yer vermek istemekteyiz...”


Anlayacağınız, herşeye ihtiyaçları var.


Adresleri tekrar edeyim.: www.sirnak.edu.tr veya 0486.216 82 41











HINCAL’IN EN

SEVDİĞİM YAZILARI


Her köşe yazarının farklı tadı vardır. En renklilerinden biri de Hıncal Uluç’tur. Benim Hıncal’ın köşesinde en sevdiğim bölümü yakaladığı araba sürücüleriyle ilgili yazdıklarıdır. Hemen hepimizin içinden geçenleri yansıtıyor: “...Bir Halk Otobüsü, önündeki otobüsü geçmek için, sağdaki benzinciye daldı.. Bulvardan çıkıp benzinciye daldı, otobüsü sağından geçti, tekrar yola girmek için, koca taşıtını öndeki araçların üzerine sürdü. Onları da darmadağın etti. Yetmedi, az ilerdeki kavşakta yanan kırmızıya da aldırmadan bastı gitti...” diyor.


Bizde aynı manzaraları görüp, Hıncal gibi köpürmüyor musunuz? Ben köpürüyorum ve karar verdim, bundan böyle bende bu köşe’de ihbar hattımı açacağım.


















SİYASET DERGİSİNİN

ÖDÜLÜ...


Siyaset Dergisi okurları arasında yaptığı bir anket sonucunda, bize “Yılın Ana Haber” ödülü verdi. Time dengisinden de “Yılın en iyi Anchorman”i ödülü geldi. Ödül almak çok keyif verici birşey.


Ana Haber yapmak kolay birşey değil. Üstelik, Ana Haber geniş bir ekip tarafından hazırlanır. Time ve Siyaset Dergisi okurları beni ekranda gördüklerinden dolayı, ödülü bana verdiler, oysa asıl ödüllendirilmesi gerekenler ekran arkasındaki kahramanlardır. Muhabirinden yöneticisine kadar Kanal D Ana Haber ekibi her iki dergi okurlarına çok teşekkür eder.

















TÜRKİYE’NİN

GÜLER YÜZÜ...


Tülin Şahin benim en beğendiğim model-mankenlerden biridir. Bir insan bu kadar güzel resim verebilir. Okumuş Adam kitabevinden çıkan yeni kitabı “Siz Hala Diyet mi Yapıyorsunuz” onu daha yakından tanıma fırsatı sağlıyor. Bu, basit bir Diyet kitabı değil. Bir yaşam tarzını anlatıyor. Tavsiye ederim. Hem Tülin’i tanıyın, hem de hayatınıza çeki düzen verin.


*


KİRALIK ADAM,

BİR AŞK ROMANI...


Yazgülü Aldoğan, Posta Gazetesinin en çok okunan yazarlarından biri. Bundan böyle, “en çok seten kitap yazarı” diye tanınacak. ALFA’dan çıkan “Kiralık Adam” bir aşk romanı. İlk sayfalarından itibaren sizi saran ve kolay kolay bırakamayacağınız bir roman. Aldoğan’ın çok hoş bir anlatımı var. Hararetle tavsiye ederim.



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- CEMAAT, AK PARTİ'DEN DESTEĞİNİ ÇEKEMEZ...
- Alper Görmüş koskoca iki cilt kitap yazmış. Okudukça yüzüm kızardı...
- PKK İLE SERT BİR SAVAŞ DÖNEMİNE GİRİLİYOR...
- CUMHURBAŞKANI İLE BAŞBAKAN ARASINDA NE FARK VAR?
- Öcalan...
- ÖCALAN SIRADAN BİR MAHKUM DEĞİL Kİ...
- Rüya görmeyelim. PKK böyle tasfiye edilmez
- Davutoğlu efsanesi gerçek mi, yoksa balon mu?
- PKK İKİYE BÖLÜNÜYOR
- RUSYA GÜNDEMİNDE, PKK-ÇEÇEN VE GAZ VAR
- Türkiye artık kararını vermeli…
- TÜRKİYE’DEKİ, 70 BİN ERMENİYİ VATANDAŞ YAPIN...
- Referandumda neden “Evet” oyu kullanacağım?
- MEDYA TERÖRE HİZMET Mİ EDİYOR?
- Hadi bir defa başladık...
- Kürt kökenli olsanız, ne dersiniz?
- BAŞBAKAN BM'DE "DİZEL MOTORU" GİBİYDİ...
- PKK VURUYOR, ANCAK KIŞKIRTAMIYOR...
- Siyaset karşı saldırıya geçti
- BİZE BAKIŞLAR DEĞİŞİYOR...
- Önceki günkü “darbecilik genlerimizde vardı” başlıklı yazım çok yankı yaptı. Aslında...
- Başbuğ, Kozmik odayı açarak doğrusunu yaptı…
- Başbakan için hepimizin farklı görüşü var. Kimimiz için bir devrimci...
- İRAN REJİMİ, KENDİNİ KURTARACAK MI?
- ÖCALAN DAVASINDA, DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER…