Mehmet Ali Birand
 
AVRUPA, TÜRKİYE’Yİ ANLAMAYA BAŞLIYOR
 
 

AVRUPA, TÜRKİYE’Yİ

ANLAMAYA BAŞLIYOR


Yukardaki başlığı okuduktan sonra, belki de kendi kendinize “Bonjour – Günaydın“ demiş olabilirsiniz. Olabilir. Gerçekten de  özellikle bazı Avrupalı dostların alışkanlıklarını değiştirmeleri, ön yargılarından kurtulmaları zaman alıyor. Ancak, eninde sonunda doğrular bulunuyor.


Geçtiğimiz haftalarda iki karar çıktı. Basında pek yankı bulmadı. Oysa, daha önceleri bu konularda Almanya ile Belçikayı yerden yere vurmuş ve Türk düşmanlığiyle suçlamıştık.


BELÇİKA yagıtayı yıllardan beri sürdürdüğü tutumunu değiştirip, DHKP-C’nin bir terör örgütü, bir suç örgütü ve çete olduğuna karar verdi.Buna bağlı olarak da, 4 ay önce serbest bırakılan örgüt üyelerinin yeniden yargılanmasına karar verdi. Oysa, Anvers mahkemesi tam aksi yönde bir karar almıştı. Yargıtay, işte bunu bozdu , terör örgütü ve üyelerinin Belçika dışında işledikleri suçlardan da, Belçika mahkemelerinde yargılanabilineceklerine karar verdi.Şimdi bütün dosya yeniden yargıya gelecek. Hatırlayacaksınız, Sabancı Center suikastı sanıklarından Fahriye Erdal ve DHKP-C lideri Dursun Karataş daha önce , Türkiye’deki suçlarından yargılanmamış, sahte pasaport ve izinsiz silah bulundurmadan, hafif sayılacak cezalar almışlardı. Zaten ardından da kaçmışlardı ve nerede bulundukları bilinmiyor.Ancak yine de, Belçika gibi, Türkiye’de suç işleyenler için uzunca bir süre sığınma merkezi konumuna giren ülkeler açısından, bu karar son derece önemlidir.


ALMANYA İçişleri Bakanlığı da, yine uzun yıllar direndikten sonra, tutumunu değiştirdi ve Roj Tv’nin Almanya toprakları üzerindeki tüm faaliyetlerinin askıya alınmasını kararlaştırdı.Yapılan açıklamaya göre, Roj TV’nin tüm yan kuruluşlarının mallarına da el konulacak.. Bu TV kanalı Türkiye’nin en çok canını yakan PKK’nın yayın organı olarak bilinir. Almanya 1993’tede aynı tip bir karar almış, ancak böylesine sert bir uygulama yapmamıştı. Nitekim, bu kararın hemen ardından PKK Ağrı’da 2 Alman turisti kaçırdı ve bir yerde bindiği dalı kesmiş oldu. Şimdi, Berlin’in  bu şantaöa  boyun eğip eğmeyeceğini izleyeceğiz. Birlin’in Alman turistleri kurtarma adına PKK’ya ödün vereceğini hiç sanmıyorum.


İşte bu gelişmeler Türkiye açısından son derece önemli.


PKK ve diğer terör örgütleri açısından da son derece olumsuz bir gelişmedir.


Avrupa giderek terörle mücadele için neler yapılması gerektiğini öğrenmeye başlıyor. Başta da dediğim gibi, belki zaman alıyor, ancak sonunda doğrular anlaşılıyor.



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- Yiyin efendiler...
- BUGÜN HEM POLİS, HEM PKK SINAVDAN GEÇECEK
- MHP'nin Türkiye'ye verdiği büyük zarar
- Artık, birbirimize yalan söylemeyelim...
- Türkiye yıllardır AB’nin vize uygulamasına itiraz edip durur. 1974’te Almanya’nın başlattığı ve 36 yıldır sürdürülen vize anlayışı çoktan değişti.
- Cemaat, efsaneleşen gücü’nün esiri oluyor…
- MİLLİ GÖRÜŞ, GÜLEN’İ GÖLGELEDİ…
- 12 EYLÜL BELGESELİ BAŞLIYOR…
- 32.Gün ile birlikte büyüdük... Göz açıp kapayana kadar geçmiş. Daha dün Ali Kırca...
- KAVGA BEKLENİYORDU, TAM AKSİ ÇIKTI...
- BİZ NEDEN KIZIYORUZ, ASIL SARKOZY UTANSIN...
- ERDOĞAN’IN AMACI BATI’YA SIRT DÖNMEK DEĞİL...
- CNN TÜRK’ÜN GİZLİ KAHRAMANLARINI TANIYIN…
- Yahudi aleyhtarlığını kışkırtıyoruz…
- Emekli Albay Arif Doğan öyle sözler söylüyor...
- Avrupa, Anayasa değişikliğini yetersiz ancak olumlu görüyor
- 1'inci köprüye karşıydım, bugün ise destekliyorum...
- Ermeniler, bize muhtaç olacak kadar fakir değil…(3)
- ERDOĞAN VE İHH KAZANDI, KAYBEDENLER İSE...
- Yine Ermeni çalışıyor, yine Türk seyrediyor...
- Ermeniler Türkiye'yi, alkışçılara şikayet edecek (2)
- ERDOĞAN, DOĞRUSUNU YAPIYOR...
- Genelkurmay sivile açılıyor
- Sevgili Dostlar,
- Artık PKK’dan çok, genç Kürtler korkutuyor…