Mehmet Ali Birand
 
TSK, KOMUTANIN ÇIKIŞINDAN MEMNUN
 
 

TSK, KOMUTANIN

ÇIKIŞINDAN MEMNUN

 

Aktütün-Bayraktepe baskını ile ilgili olarak medyada çıkan haberleri hatırlayacaksınız. TARAF gazetesindeki  yayınlanan haberlerle, bu baskınlarda yaşanan ihmaller sonucunda 17  şehit verildiği izlenimini yaratmıştı.

 

TARAF’ın yayını ardından diğer gazeteler ve TV kanalları tarafından devam ettirilince de, Genelkurmay başkanı Org. Başbuğ, arkasına kuvvet komutanlarını da alıp,  dramatik bir basın açıklamasıyla son derece sert tepki göstermişti. Medyayı uyarmış, PKK’yı başarılı  gösterecek yayınlardan kaçınılmasını istemişti.

 

Bu açkılama, bu köşe dahil olmak üzere çok eleştiri aldı. Bazıları tarafından “medyaya muhtıra” diye nitelendirildi. Gerçektende, ben dahil toplumun büyük bölümü tarafından olumsuz karşılanmış, hayret uyandırmıştı. Bence de  Komutan hata etmişti. Askerin eleştiriye tahammülü kalmadığı  görüntüsü vermişti.  Hala da aynı kanıdayım.

 

Aradan geçen süre içinde hem bizzat, hem de Güneydoğu’da ve Genelkurmay’da sürekli temasım olan kaynaklara sordum. Org. Başbuğ’un  konuşmasının oralarda nasıl karşılandığını araştırdım.

 

Gördüm ki, bizlerin eleştirilerinin aksine, TSK kadroları Komutanı alkışlamışlar.  En  olumlu  yankı ise, bölgedeki tabur ve bölük komutanlarından gelmiş.

 

PKK ile mücadeleyi asıl yapanlar tabur ve bölük komutanlarıdır. Tüm sorumluluk onlara aittir. Eğer onlar  yalnız bırakıldıklarını hissederlerse mücadele zaafa uğrar inisiyatif alamazlar. Daha fazla hata yapar, daha çok kayıp vermeye başlarlar” diyen, bölgede savaşmış bir emekli komutan gibi, TSK üst düzey muvazzaflarından da aynı sözleri  duydum.

 

Org. Başbuğ’un, medyadaki tüm eleştirilere rağmen, bu açıklamanın TSK içindeki yankılarından, bölgedeki tabur ve bölük komutanlarından gelen mesajlardan çok memnun olduğu vurgulanıyor.

 

Mesaj belki sizi rahatsız etti, ancak hedefi ve amacı başkaydı. Hedefini buldu, amacına ulaştı” diyen bir yetkili, nedenini de şöyle anlattı:

 

“...Aktütün-Bayraktepe olayı bir kahramanlık öyküsüdür. Ancak, iletişim hatası sonucu olay fiyaskoya dönüştü. PKK başarı kazanmış gibi göründü... Hayatı pahasına mücadele eden  o tabur ve bölük komutanlarına sahip çıkılmasaydı, terörle mücadelede  büyük  zaaf doğardı...”

 

Özetle, madalyonun öbür yüzüne bakınca, manzara farklı görülüyor.



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- CEMAAT, AK PARTİ'DEN DESTEĞİNİ ÇEKEMEZ...
- Alper Görmüş koskoca iki cilt kitap yazmış. Okudukça yüzüm kızardı...
- PKK İLE SERT BİR SAVAŞ DÖNEMİNE GİRİLİYOR...
- CUMHURBAŞKANI İLE BAŞBAKAN ARASINDA NE FARK VAR?
- Öcalan...
- ÖCALAN SIRADAN BİR MAHKUM DEĞİL Kİ...
- Rüya görmeyelim. PKK böyle tasfiye edilmez
- Davutoğlu efsanesi gerçek mi, yoksa balon mu?
- PKK İKİYE BÖLÜNÜYOR
- RUSYA GÜNDEMİNDE, PKK-ÇEÇEN VE GAZ VAR
- Türkiye artık kararını vermeli…
- TÜRKİYE’DEKİ, 70 BİN ERMENİYİ VATANDAŞ YAPIN...
- Referandumda neden “Evet” oyu kullanacağım?
- MEDYA TERÖRE HİZMET Mİ EDİYOR?
- Hadi bir defa başladık...
- Kürt kökenli olsanız, ne dersiniz?
- BAŞBAKAN BM'DE "DİZEL MOTORU" GİBİYDİ...
- PKK VURUYOR, ANCAK KIŞKIRTAMIYOR...
- Siyaset karşı saldırıya geçti
- BİZE BAKIŞLAR DEĞİŞİYOR...
- Önceki günkü “darbecilik genlerimizde vardı” başlıklı yazım çok yankı yaptı. Aslında...
- Başbuğ, Kozmik odayı açarak doğrusunu yaptı…
- Başbakan için hepimizin farklı görüşü var. Kimimiz için bir devrimci...
- İRAN REJİMİ, KENDİNİ KURTARACAK MI?
- ÖCALAN DAVASINDA, DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER…