Mehmet Ali Birand
 
ŞİMDİ NEDENİNİ DAHA İYİ ANLADIM...
 
 

ŞİMDİ NEDENİNİ DAHA

İYİ ANLADIM...


Org. Özkök Genelkurmay Başkanı olduğunda, o zamana kadar hiçbir Genelkurmay Başkanının görmediği oranda bir kampanya ile karşı karşıya kalmıştı. Hem de, medyanın en asker yanlısı kalemleri tarafından yerden yere vurulur olmuştu.

O dönemlerde hatırlayacaksınız, Kıbrıs’ta Annan planı tartışılıyor, Avrupa Birliği ile müzakerelerin açılıp açılmamasının hesapları yapılıyordu. Ak Partinin ilk yıllarıydı ve Erdoğan Türkiye’yi satmakla suçlanıyordu. Org. Özkök ise , bu yazarların gözünde , vatanı sattığı iddia edilen Erdoğan’a karşı sert bir muhalefet yapmıyor, demeçler vermiyordu. Kendilerine Ulusalcı veya Milliyetçi- Kemalist adını veren çevreler Özkök’ü bundan dolayı eleştiriyorlardı. 


Cumhuriyet Gazetesinin manşetten “Genç subayların ayaklanma” noktasında olduklarını duyurması  hepimizi korkutmuştu. 


Irak istilası öncesinde kimi komutanlar tezkereye karşı tutum alıyorlardı...Sonradan öğrendik ki, meğer aynı dönemde bazı kuvvet komutanları, 28 şubat benzeri bir müdahale dahi düşünmüşler.


Bu dönemde en çok duyduğumuz söylenti, eski Genelkurmay Başkanı Org. Kıvrıkoğlu’nun bu kampanyayı körüklediğiydi.


Doğrusunu söylemem gerekirse, o dönemde Kıvrıkoğlu’nun böyle bir şey yapacağını tahmin etmemiştim. Bir eski Genelkurmay Başkanı’nın, yerine gelen bir silah arkadaşına böyle bir tepki koyması düşünülemezdi.


Şimdi, Hürriyet’te Şükrü Küçükşahin’in son günlerdeki yazılarından anlıyoruz ki, böyle bir tutumun nedenleri başkaymış. Org. Kıvrıkoğlu da hiç saklamıyor. Özkök’ü irtica ile mücadelede zayıf buluyormuş. Demek ki, Özkök’ü hırpalayabilirmiş. Söylentiler demek ki doğruymuş.


Yazık...


Bu son açıklamalar çok talihsiz oldu.


TSK’yı asıl yıpratan, işte bu tip olaylardır.







GÜL, ÇANKAYA KÖŞKÜNÜ

BU DURUMDAN KURTARMALI...


Uzun yıllar sonra, Cumhurbaşkanlığı köşkünde bir yemeğe davet edildim. İstanbullu gazeteciler Çankaya’yı pek bilmezler. Ben de eski halini unutmuşum. Bundan dolayı büyük bir merakla dolaştım. Resepsiyon salonu, yemek salonu vs...

Hayatımda bu kadar hayal kırıklığına uğradığımı bilmiyorum.

Aman Allahım, o ne zevksizlik...

Sovyetler Birliğine eskiden çok sık giderdim. Çankaya’da hemen hemen aynı manzarayla karşılaştım. 

Koskocaman salonlar. Tavandan sarkan görkemli avizeler. Bomboş duvarlar. Soğuk, ruhsuz bir ortam.

Kendi kendime düşündüm: “Bizler bu kadar zevksiz miyiz? Bizim çok başarılı dekoratörlerimiz, mimarlarımız var. Neden bir şeyler yapılmıyor ?”

Dayanamadım,  Ahmet Sever’e sordum.

Meğer Cumhurbaşkanı ve eşi de çok rahatsızmış ve yeniden dekore edilmesi için harekete geçmişler. İçim rahatladı. Gerçekten, Çankaya’nın kurtarılması gerekiyor.                          






AKP’nin AB TAKIMI,

HADİ AYAKLANIN...


AK Parti AB’yi unuttu gitti.

Adeta bindikleri dalı kesiyorlar.

Benim asıl merak ettiğim, bu partinin içindeki bazı isimlerin sessiz kalmaları.

Suat Kınıklıoğlu, Lütfi Elvan, Cevdet Yılmaz gibi değerlerden neden yararlanılmıyor?  Hani Başbakan AB’yi unuttu diyelim, o zaman onlar neden seslerini yükseltmiyorlar? Bunları yazmamın nedeni, bu kişilerin Başbakan’dan korkup kenarda saklanan milletvekillerinden olmadıklarını bilmemdir. Ayrıca bu insanlar,  AB’nin bu ülke açısından ne kadar önemli olduğunu en iyi bilenler arasındadırlar.

Ak Parti gerçekten bindiği dalı kesiyor.

Kimse de kalkıp bana, AB projesinden vazgeçilmediğini anlatmaya kalkmasın. Evet, belki vazgeçmemiş olabilirler, ancak hiçbir şey yapmadıkları da apaçık ortada. Veya yapıyorlar da, öylesine başarılı şekilde saklıyorlar ki, kimse farkına varamıyor !

Sadece bu üç kişi değil, AKP içinde Avrupa ile ilişkilerin önemini bilen ve ülkeye yararını görenleri ayaklanmaya davet ediyorum.

 






İYİ Kİ DOĞDUN

DAILY NEWS


İnsanın kendi yazdığı bir gazetenin doğum gününü kutlaması size garip gelebilir. Ancak Daily News, benim Posta için yazdığım yazılarımı Türkiye sınırlarının dışına taşıyan bir sevgilidir. Dünya’nın dört bir yanından gelen mailleri  Daily News sayesinde alabiliyorum. Dünya’nın hiçbir yerinde, günlük tirajı ile uluslararası tanınmışlığı arasında bu kadar büyük fark olan bir başka gazete bulamazsınız.


İyi ki doğdun, iyi ki varsın Daliy News.









MHP’NİN

DUYARLIĞI


MHP Adana milletvekili Kürşat Atılgan aradı. Çarşamba günkü yazımda, Genelkurmay çevrelerinin, Bahçeli’nin konuşmasının partideki bazı emekli generallerden kaynaklandığı görüşünde olduğunu yazmıştım.


Kürşat paşa “Bizim Genel Başkanımız etrafından gelecek kışkırtmalarla  hareket edecek bir insan  değildir” dedi ve kendilerinin de, yetiştikleri bir kurum  aleyhinde konuşmalarının söz konusu olamayacağını söyledi.  Genel merkezde iki emekli general bulunduğunu, her ikisinin de silah arkadaşları ve ülkenin bütünlüğünden başka bir şey düşünmediklerini ekledi.






Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- Yiyin efendiler...
- BUGÜN HEM POLİS, HEM PKK SINAVDAN GEÇECEK
- MHP'nin Türkiye'ye verdiği büyük zarar
- Artık, birbirimize yalan söylemeyelim...
- Türkiye yıllardır AB’nin vize uygulamasına itiraz edip durur. 1974’te Almanya’nın başlattığı ve 36 yıldır sürdürülen vize anlayışı çoktan değişti.
- Cemaat, efsaneleşen gücü’nün esiri oluyor…
- MİLLİ GÖRÜŞ, GÜLEN’İ GÖLGELEDİ…
- 12 EYLÜL BELGESELİ BAŞLIYOR…
- 32.Gün ile birlikte büyüdük... Göz açıp kapayana kadar geçmiş. Daha dün Ali Kırca...
- KAVGA BEKLENİYORDU, TAM AKSİ ÇIKTI...
- BİZ NEDEN KIZIYORUZ, ASIL SARKOZY UTANSIN...
- ERDOĞAN’IN AMACI BATI’YA SIRT DÖNMEK DEĞİL...
- CNN TÜRK’ÜN GİZLİ KAHRAMANLARINI TANIYIN…
- Yahudi aleyhtarlığını kışkırtıyoruz…
- Emekli Albay Arif Doğan öyle sözler söylüyor...
- Avrupa, Anayasa değişikliğini yetersiz ancak olumlu görüyor
- 1'inci köprüye karşıydım, bugün ise destekliyorum...
- Ermeniler, bize muhtaç olacak kadar fakir değil…(3)
- ERDOĞAN VE İHH KAZANDI, KAYBEDENLER İSE...
- Yine Ermeni çalışıyor, yine Türk seyrediyor...
- Ermeniler Türkiye'yi, alkışçılara şikayet edecek (2)
- ERDOĞAN, DOĞRUSUNU YAPIYOR...
- Genelkurmay sivile açılıyor
- Sevgili Dostlar,
- Artık PKK’dan çok, genç Kürtler korkutuyor…