Mehmet Ali Birand
 
İŞTE BİZ BÖYLE BİR GS İSTİYORUZ...
 
 

İŞTE BİZ BÖYLE

BİR GS İSTİYORUZ...

 

Eğer geçen hafta  Baros Kocaeline o penaltıyı atabilse ve durumu 3-3 yapabilseydi, bugün Skippe omuzlarda dolaştırılıyor ve zamanın en büyük menajeri diye alkışlanıyor olacaktı.

 

Nereden nereye...

 

Futbol dediğiniz işte bu... Ne zaman, kimin ne yapacağı belli olmaz. Süprizlerle dolu bir oyun.

 

GS’lı futbolcularda elde ettikleri sonuçla, kendilerini de ipten kurtardılar. Zira yönetim için Skippe’i cezalandırıp işin içinden kurtulmak kolaydı, ancak taraftarın gözünde, başta 5-2’lik mağlubiyet olmak üzere, son dönemlerdeki kötü sonuçların asıl sorumluları futbolculardı. Onlar Bordeaux’u eleyerek kendilerini kurtardılar.

 

Meğer gerçek GS, Perşembe günü o muhteşem sonucu alabilen bir takımmış.

 

Meğer bu futbolcular istedikleri zaman, önlerine geleni eleyebilecek güçteymişler.

 

Şimdi hepimizin beklentisi, GS’ın kupayı Kadıköy’de  Saraçoğlu’nda kaldırması (!)

 

Perşembe akşamki GS bunu başarabilir. Yeter ki, futbolcular gerçekten istesinler ve koşsunlar...

 

 

32.GÜN’Ü YENİDEN

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

 

Perşembe gecesi 32.GÜN’de çok önemli bir konuyu tartıştık. Kürtçe’nin TBMM çatısı altında kullanılmasının yarattığı kriz ve PKK’nın tasfiyesi için yapılan planlar ele alındı. Konuklar birbirinden  önemli kişilerdi: Mehmet Metiner, Sezgin Tanrıkulu, Orhan Miroğlu, Mehmet Faraç, Mehmet Emin Ekmen,Yasemin Çongar.

 

Ancak gece geç saatlerde yayınlandığı için kaçırmış olabilirsiniz. Tavsiye ederim, şu adresteki (www.32gunhaber.com) sitemize girin ve rahat rahat izleyin.

 

 

 

 

GERÇEKTEN NAZAR DEĞDİ

 

Daha birkaç hafta önce, THY’ı yere göğe koyamayan bir yazı yazmış ve bu kurumumuzla  gurur  duyduğumuzu, 1970’lerden bu yana nasıl müthiş bir gelişim gösterdiğini anlatmıştım. Son dönemlerde hemen herkes aynı yönde  methiyeler yazıyordu.

 

Galiba nazarımız değdi.

 

Medya’da en güzel manşet Hürriyet’inkiydi. Gerçekten bu kuruma nazar değdi.

 

Biz yine de onu yanlız bırakmayacağız. Şansszılık eseri doğan böyle bir kazayı yine de ucuz atlattık. Yine pilotlarımızın hayatları uğruna onlarca insan ölümden kurtuldu.

 

THY’a geçmiş olsun.

 

Her yerde seninle birlikteyiz.

 

 

 

CNN TÜRK İÇİN

ÖNEMLİ BİR DÖNEM

 

CNN TÜRK Pazartesi günü yepyeni bir döneme giriyor. Bugüne kadar Taha Akyol ve Ferhat Boratav’ın  yönetiminde çok başarılı bir 10 yıl geçiren bu kanal, şimdi Kanal D Ana Haber ile birleşti ve yepyeni bir çalışma ortamına girdi. Artık koskoca bir haber merkezinde, büyük kitlelere hitap eden, adeta bir haber fabrikası gibi çalışılıyor.

 

200 muhabir, prodüktör, kameraman, editör, iletişimci Türkiye’nin en büyük haber merkezinde bir araya gelmiş durumdalar.

 

Dünya’da nasıl haber denince akla CNN gelirse, Türkiye’de de akla CNN TÜRK geliyor.

 

Doğrusunu söyleyeyim, ben de heyecan içindeyim. Şu son uçak kazasında  haberci refleksinin ne kadar  güçlü olduğunu gösteren CNN TÜRK  ve Kanal D Ana Haber çalışanları bu yeni süreçte istediklerine ulaşmak için, yani sizlerin beğenisini kazanmak için çırpınacaklar.

 

Eminim başarılı olacaklar.



 

NEDEN KIZIYORUZ,

ADAM DOĞRU SÖYLÜYOR...

 

Adalet Bakanı M.Ali Şahin’den hiç beklemediğim çıkışı eleştirirken, AKP’nin Mustafa Özbayrak’ı işi daha da açığa kavuşturdu ve noktayı koydu: “Bizim adayımıza oy vermezseniz, beldenizde taş üstüne taş koyamazsınızdedi.

 

Kıyametler koptu. Çok kızdık...

 

Şimdi düşünüyorum da, bu beyler aslında  doğruyu söylüyorlar. Onların tek hataları, bu gerçeği  açıkça söylemeleri. Üstelik  sadece AKP değil, hangi parti iktidar  olursa, kendi belediyesine daha fazla para veriyor, muhalif  belediyelere cimri davranıyor.

 

Bu kafa  değişmedikçe de, iktidar belediyeleri şanslı olacaklar, muhalefet belediyeleri pastadan yeterli pay alamayacaklar.

 

İşte bundan dolayı, yerel seçimlerde genel olarak iktidar partileri şanslıdırlar. Zaten sırf bu nedenle, Başbakan sürekli bastırıyor. Olayı genel seçime dönüştürmeye çalışıyor.


 

TEGEV, YİNE

ALKIŞ ALDI...

 

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) bu yıl da çok başarılıydı. Hemen her yıl, bağış toplamak için düzenlediği gösterilerle ünlenen Vakıf, bu defa çok daha pırıltılıydı.

 

Gecenin bence, eğer mutlaka eleştirilecek yanı aranacaksa, tek kusuru bir master of ceremony, yani sunucusunun bulunmamasıydı. Sunucu olsa, tempo daha da hızlanır ve sahne üstündeki trafik çok daha göz alıcı bir konuma girerdi. Bunun  dışında herşey mükemmeldi.

 

Tabii reytingi en yüksek gösteri, Güler Sabancı’nın tangosu oldu. Konulu bir mizansenin güç verdiği  sahne en büyük alkışı aldı.

 

Arzuhan Yalçındağ, Rahmi Koç  ve Güneri Cıvaoğlu’nun performansları da çok hoştu. En önemlisi, böylesine yoğun bir gündemleri olmasına rağmen, yaptıkları işi ciddiye almaları ve günler boyunca çalışıp, hazırlanmalarıydı.

 

TEGV çıtayı yükseltti. Bundan sonra onlardan daha ilginç show’lar bekleyeceğiz.

 

 


MEDYA KAZASI...

 

Azime Acar ve Ender Bölükbaşı’nın ilk kitapları “Medya Kazası” idi. Çok beğeni kazandı. Şimdi de aynı kitabın ikincisi çıktı. Medya’daki yol kazalarını farklı bir bakış açısıyla ele alıyorlar. Hem kazaya uğrayanlar, hem de bu tip kazalardan  korunmak isteyenler için, Cinius Yayınlarının çıkardığı Medya Kazası 2 tam bir başucu kitabı. Bu, son derece deneyimli iki gazetecinin benmide  karıştığım kazalarla ilgili anlatımları çok ilginç. Tavsiye ederim.



ÇOCUKLARIN

İŞTAHINI AÇAN KİTAP

 

Dünyanın en güzel şeylerinden biriyse anne ya da baba olmak; sonraki en güzel şeylerden biri de çocuğunuzun, hazırladığınız yemeği iştahla yemesini seyretmektir herhalde. Önüne ne koyarsanız koyun, ne pişirirseniz pişirin yemez işte, yemez.. Bebekse, ağzını kilitleyip kafasını sağa sola çevirir veya ağlar, sizin içiniz gider, o ağlar, siz ağlamaktan beter olursunuz.

 

Daha büyükse de, ağzına tıkıştırdığınız, peşinde koşarak yedirdiğiniz lokma dakikalarca durur ağzında, kaşığını çatalını evirir durur.

 

İşte, beslenme uzmanı ve yazarı Nevin Terzioğlu, bu konuda hayatınızı kurtaracak, sizin de çocukların da bu sorununa son verecek bir kitap hazırlamış.

 

Kitabın adı da çok tatlı, duymayı çok istediğiniz iki sözcük:  "Anneee, acıktım!". Üstelik kitap, sevimli dinozor ve arkadaşlarının resimleriyle çocuklar için oldukça cazip olmuş. Çocuğu iştahsız olan anne-babalara öneriyorum. 

 

 

 



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- BAŞKA BİR DÜNYAYA GİTTİM VE BAKIN NELER GÖRDÜM…
- Levent telgrafçıları başta, hepinize teşekkür ederim
- Dürrüşehvar Sultan’da öldü...
- 12 EYLÜL BELGESELİ BENDEN İZİNSİZ SATILIYOR
- TARKAN’A ÇÖZÜM BULSAK KÖTÜ MÜ OLURDU?
- POWER FM’İN GÜCÜ…
- Kuşadası toparlanıyor...
- BURSA CEZAEVİNDEN MESAJ VAR…
- Ülkenin gündemini en çok iki lider yönlendiriyor. Büyük oranda Başbakan Erdoğan...
- Bodrum belediyeleri: Altın yumurtlayan kazları kaçırmak üzeresiniz
- Lig şimdi yeniden başlıyor...
- Teşekkürler...
- EMİNİM, MÜFTÜ ŞAKA YAPMIŞTIR
- Artık kime inanacağımızı şaşırdık
- Beş gün başka bir dünya'da yaşadım…
- "... Sesimi duyan var mı?"
- Türk kaptanı, Kenyalı rehber kadar olamıyor…
- Ya program ya da koalisyon çökecek
- Kırmızı ışıkta durmayan
- Bilmem farkında mısınız...
- Bu kupa kime ne kadar kazandırdı…
- ALATON’UN KATKILARI
- GS ligden, kendi kararıyla çekilmeli
- Türkiye, Süper Lig mücadelesinde
- Dayatma olmadan hareket edemiyoruz