Mehmet Ali Birand
 
YTL’NİN GELİŞİ GÜZEL HABER DEMEKTİR
 
 

YTL’NİN GELİŞİ

GÜZEL HABER DEMEKTİR

 

YTL’nin bu ülke için ne kadar önemli, nasıl büyük bir mutluluğun habercisi olduğunu şimdi  anlayamayabiliriz. Ancak  fazla değil, birkaç ay içinde, enflasyonlu yılların geride kalmasının ne büyük bir nimet sayılması gerektiğini anlayacağız.

 

Sıfırları atmakla iş bitmiyor. Enflasyonun büyük bir dikktale kortrol altında tutulması ve en önemlisi hükümetin harcamalarında kemerleri sıkması gerekiyor.

 

Bu hükümetin tutumu, enflasyon konusunda ciddi bir yaklaşım içinde olduklarının işaretleriyle dolu.

 

YTL hoş geliyor.

 

Uzun yıllardır toplumumuzu kemiren enflasyon hastalığından kurtulmanın müjdecisi olarak YTL’yi kucaklayacağız.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DHL’ E TEŞEKKÜR

EDERİM...

           

Geçen haftalarda İtalya’ da bir çekime gitmiş ve dönerken de, kameramı kiraladığım arabada bırakmıştım.Durumun farkına vardığımda, başımdan aşağıya kaynar sular aktı.Allahtan oğlum Umur her zamanki gibi imdadıma yetişti ve olaya el koydu. İlk önce İstanbul’daki AVIS ofisi arandı, peşinden Roma ofisi. Hem AVİS’ in Roma hava alanındaki bürosu hem de İstanbul ofisi son derece etkili şekilde çalıştı ve sonunda kamera bulundu.

                     

Sorun, kameranın hemen Türkiye’ ye getirtilmesine kalmıştı.

           

Önce UPS’in kapısını çaldık. Acaba Roma’daki kamerayı İstanbul’a getirtebilirler miydi ? Birkaç dakikalarını ayırıp, bir sorunu nasıl çözebileceklerini düşünmeden, kendileri açısından mutlaka haklı oldukları bir dizi gerekçe sürüp telefonu kapattılar.

           

Ardından aynı soruyu DHL’ e sorduk.

           

Onlar ise tam aksine, bir sorunu çözebilmek için tüm yolları denediler. Belki zaman kaybettiler, belki harcadıkları süre kazandıkları paradan çok daha fazlaydı, ancak yaptılar. Kamerayı İstanbul’a getirttiler.

           

Müşteri kazanmanın çok daha önemli olduğunu gösterdiler. Beni de kendilerine bağladılar. Onlara teşekkür borçluyum.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

FİTRE VE ZEKATLARINIZI

ZİHİN ENGELLİ ÇOCUKLARA GÖNDERİN

 

ERAM, Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği, biliyorsunuz zihin engelli çocuklarımıza kollarını açan, onlara eğitim veren nadir kurumlarımızdan biridir. Bu köşe’de bir kaç defa olağanüstü çalışmalarından söz etmiştim. Özürlü yavrularımıza kollarını açmış bir grup kahraman tarafından ayakta tutuluyor. Avukat Hüseyin Yarsuvat’ın 1989 yılında temelini attığı ve hala desteklediği okulun ihtiyaçları var. İhtiyaç, zihin engelli çocuk sayısının artmasıyla birlikte büyüyor.

 

Önümüz Şeker Bayramı.Fitre ve zekatlarınızı ERAM’a verebilirsiniz.

 

Nedeni çok basit.

 

Vereceğiniz paralarla bu çocuklarımızın ihtiyaçları karşılanıyor. Zihin engelli çocuklarımıza yardım etmek, sevapların en büyüğüdür.

 

Lütfen arayın ve bir defalık deneyin.

 

Türkiye İş Bankası Fatih şubesi            1272653 (TL)

Türkiye İş Bankası Fatih şubesi            639758  (EURO)

Ziraat Bankası Karagümrük şubesi       2187522-5002 (TL)

Ziraat Bankası Karagümrük şubesi       2192720-5001(EURO)

Ziraat Bankası Fatih şubesi                  2109942-5001(TL)

 

NOT: Gidip, destek verdiğiniz okulu bir gezseniz, ne kadar dua aldığınızı, ne kadar büyük hayır işlediğinizi  gözlerinizle görürsünüz. (Hatice Sultan mah. Niyazi Mısri sokak no:28 Karagümrük- Fatih Tel (0212) 531 47 82- 533 10 09

 

 

 

 

 

 

 


 

ABD’DEN MEKTUP VAR

Amerika’dan bir e-mail aldım. Chicago Üniversitesi’nde burslu olarak okuyan Sedat Er’den. Kendisi gibi yurtdışında devlet burslusu olarak master ve doktora öğrenimi gören öğrenciler adına bir mektup yazmış… “Perişan haldeyiz”  diye başlıyor bakın  neler anlatıyor… İşte birkaç satır…

“..Aylik burs Chicago’da ev kirasina bile yetmiyor, çalışmak zorundayım. Sağlık giderlerimiz ödenmiyor ya da geç ödeniyor. Okul ücretleri geç ödeniyor. Aşağılanıyoruz, okuldan atılmakla tehdit ediliyoruz. Bizler ülkemizi seviyoruz. Öğrenimimi tamamladıktan sonra ülkemdeki üniversitede ülkeme hizmet etmek istiyorum. Ama devletim bize yeterince bakmazsa kesinlikle dönmeyiz.”

Öğrencimiz soruyor, “Madem ki devletin parasi yok gönderip beni buralarda niye perişan ediyor? “

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum.: Bakın “dönmeyiz” diyorlar. Ya göndermeyin, Ya da gönderiyorsanız ilginizi esirgemeyin. Ya dönmezlerse?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DÜNYAYI

KADINLAR KURTARACAK

 

Ben demiyorum. Refik Erduran yazmış... “Kavşak, Dünyayı Kadınlar Kurtaracak” Dizginsiz sanayi rekabeti yüzünden ırzına geçilen doğa mı öç alacak? Gitgide daha akıllısı yapılan silahlar Frankenstein canavarı mı oluverecek? Yoksa petrol ve su savaşları mı gezegeni cehenneme çevirecek? Yaşamı iki süper maço erkeğin yollarıyla kesişen Demet’in serüveni... Sonuç malum kitabın adında dünyayı kadınlar kurtaracak. Ama bir de koşulu var bulun. Kadınlar ön ce kendi aralarında barışı sağlayacaklar. Bu mümkün mü? Alın ve hemen okuyun bakın dünyayı kim kurtaracak?  (Remzi Kitabevi: www.remzi.com.tr/Tel: 0 212 513 94 24) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

RIDVAN’IN KİTABI

YUNANCAYA ÇEVRİLDİ

 

40 yıl önce bugün bu saaatlerde İstanbul’dan, Türkiye’den 40 bin Rum eksildi. Çoğu bir gecede, sessiz sedasız işyerlerini bırakıp gitmek zorunda kaldı. 6-7 Eylül 1955‘te yaşananlardan sonra bir kez daha Rumlar Kıbrıs sorununa  feda edilmiş ve sınırdışı edilme kararı alınmıştı.

 

Bu tarihsel olayı ne gariptir ki 1994’e kadar araştıran olmadı. Sonra Rıdvan Akar ve Hülya Demir İstanbul Rumları’nın bu gidiş öyküsünü bir kitap haline getirdi. “İstanbul’un Son Sürgünleri” isimli kitab Türkiye‘de çok ilgi gördü. Bugüne kadar beş baskı yaptı. Açıkçası cesur bir kitaptı. O yıllarda uygulanan politikalar, sert eleştiriler vardı. Kitabın baskıya verilişinin üzerinden 10 yıl, Rumlar’ın gidişinin üzerinden 40 yıl geçtikten sonra kitap Yunanca’ya çevrildi ve Rıdvan Atina’da 1964’de gidenlerle tanıştı. Çok yaşlı bir Rum kadınına kitabı imzaladığında şöyle yazdı:  “Keşke gitmeseydiniz de Yortular ve Bayramları birlikte kutlasaydık.” O yaşlı kadının derinden  “Keşke oğlum, keşke” deyişini ise galiba bu satırlar yeterince anlatmazdı. (Belge Yayınları, 0212 517 44 53-638 34 58)

 

 

 

 

 



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- Yiyin efendiler...
- BUGÜN HEM POLİS, HEM PKK SINAVDAN GEÇECEK
- MHP'nin Türkiye'ye verdiği büyük zarar
- Artık, birbirimize yalan söylemeyelim...
- Türkiye yıllardır AB’nin vize uygulamasına itiraz edip durur. 1974’te Almanya’nın başlattığı ve 36 yıldır sürdürülen vize anlayışı çoktan değişti.
- Cemaat, efsaneleşen gücü’nün esiri oluyor…
- MİLLİ GÖRÜŞ, GÜLEN’İ GÖLGELEDİ…
- 12 EYLÜL BELGESELİ BAŞLIYOR…
- 32.Gün ile birlikte büyüdük... Göz açıp kapayana kadar geçmiş. Daha dün Ali Kırca...
- KAVGA BEKLENİYORDU, TAM AKSİ ÇIKTI...
- BİZ NEDEN KIZIYORUZ, ASIL SARKOZY UTANSIN...
- ERDOĞAN’IN AMACI BATI’YA SIRT DÖNMEK DEĞİL...
- CNN TÜRK’ÜN GİZLİ KAHRAMANLARINI TANIYIN…
- Yahudi aleyhtarlığını kışkırtıyoruz…
- Emekli Albay Arif Doğan öyle sözler söylüyor...
- Avrupa, Anayasa değişikliğini yetersiz ancak olumlu görüyor
- 1'inci köprüye karşıydım, bugün ise destekliyorum...
- Ermeniler, bize muhtaç olacak kadar fakir değil…(3)
- ERDOĞAN VE İHH KAZANDI, KAYBEDENLER İSE...
- Yine Ermeni çalışıyor, yine Türk seyrediyor...
- Ermeniler Türkiye'yi, alkışçılara şikayet edecek (2)
- ERDOĞAN, DOĞRUSUNU YAPIYOR...
- Genelkurmay sivile açılıyor
- Sevgili Dostlar,
- Artık PKK’dan çok, genç Kürtler korkutuyor…