Mehmet Ali Birand
 
YALAN SÖYLEMİŞSE DAHİ YARGILANMALI
 
 

YALAN SÖYLEMİŞSE

DAHİ YARGILANMALI

 

Bu yazıyı yazmamak için günlerdir bekliyorum.

           

Savcıların harekete geçmelerini ve bu adamı ensesinden yakalayıp mahkemeye sevketmek üzere soruşturma başlatmalarını bekliyorum.

           

Ermenilerden özür dileyenleri 301 inci maddeden inceleme altına alanlar var ya... Kürtçe kutlama mesajı yolladı diye, insanların cezalandırılması için çırpınanlar var ya...İşte onların hareketlenmelerini bekliyorum.

           

Atilla Olgaç adlı tiyatro oyuncusunun, Kanaltürk’te yayınlanan “Orada Neler oluyor” adlı programda, büyük bir kahramanlık yapmış edasıyla, Kıbrıs harekatı sırasında, esir aldıkları bir Rum gencini , hakaret ettiğinden dolayı oracıkta kafasından vurduğunu, savaş sırasında ayrıca 10 kişi öldürdüğünü söyledi. Şimdilerde vatan adına onu bunu öldürmek ve ardından da övünme modası var ya ...Beyefendi de Kurtlar Vadisinde ”Kılıç“ karakteri de bu modaya uygun ya...Atilla Olgaç nasıl bir Türk kahramanı olduğunu anlattı.

           

Esir alınan bir insanı öldürmenin suç sayıldığını, bundan dolayı insanların yargılandıklarını, üstüne üslük bu suçlar İnsanlığa Karşı Suç niteliğinde sayıldığından dolayı, zaman aşımının da işlemediğini herhalde bilmiyor olacak ki, övünerek cinayetini açıkladı.

           

Tabii böylesine bir itiraf hem Rumları, hemde Yunanlıları ayağa kaldırdı.

           

Ayağa kalkmakta da çok haklılar.

           

Ben de onların yerinde olsam aynını yapardım. Zira yıllardan beri, Rumlar savaş sırasında ortadan kaybolan yüzlerce Rum gencini arıyorlar. Bu insanların Türk askeri tarafından gizlice Türkiyede veya Adanın kuzeyindeki bir yerde öldürülüp gömüldüğünü iddia ediyorlar. Türkiye de bunu yıllardır yalanlıyor, ancak Uluslararası suçlamadan ve sürekli denetlemelerden kurtulamıyordu.

           

Atilla Olgaç, ilk defa kendi ağzıyla kayıp rumlar için örnek gösterilebilecek bir cinayeti açıklayınca, eski iddialar yeniden alevlendi

           

Anlayacağınız, bu zat farkına varmadan müthiş bir pandora kutusunun kapağını açmış oldu. Tabii, kıyametler kopunca da, korkup “Söylediklerimin gerçekle ilgisi yok, senaryo “diye bir açıklama yaptı. Savaşın kötülüklerini anlatabilmek için böyle birşey uydurmuş!

           

Tabii kimseyi inandıramadı. Ortaya çıkıp “ Bunu tamamen reklamımı yapabilmek, dikkatleri çekmek için yaptım” dese, daha inandırıcı olurdu.

 

SAVCILAR, BU ZATI

GÖRMEZDEN Mİ GELECEKLER ?

           

Bu olayın yenir yutulur hiçbir yanı yoktur.

           

Savcıların harekete geçmeleri ve Atilla Olgaç’ı insanlığa karşı suç işlemekten yargılanmak üzere mahkemeye taşımaları gerekir. Adam kendi ağzıyla, cinayetini itiraf etmiştir. “Ben öyle demek istemedim” yollu teviller geçerli olamaz.

           

Eğer gerçekten ,sırf kendi reklamı için yalan söylediyse de mahkeme edilmelidir.

           

Bu iş çocuk oyuncağı değildir. Her önüne gelen, Uluslararası alanda bu ülkenin başını derde sokacak abuk sabuk laflar edemez.

           

Ermenilerden Özür dileyenleri, 301 inci maddeden, Türklüğe hakaret ettikleri için soruşturmaya alan savcılar bu manzarayı seyretmekle mi yetinecekler ?

           

Eğer Türklüğe hakaret konusunda bu kadar duyarlıysak, asıl bu adamın söyledikleri ya başlı başına suçtur ve cezalanmalı, eğer söyledikleri yalansa da, yine cezalanmalıdır. Zira bu yaptığı asıl Türklüğe hakaret suçudur.



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- Yiyin efendiler...
- BUGÜN HEM POLİS, HEM PKK SINAVDAN GEÇECEK
- MHP'nin Türkiye'ye verdiği büyük zarar
- Artık, birbirimize yalan söylemeyelim...
- Türkiye yıllardır AB’nin vize uygulamasına itiraz edip durur. 1974’te Almanya’nın başlattığı ve 36 yıldır sürdürülen vize anlayışı çoktan değişti.
- Cemaat, efsaneleşen gücü’nün esiri oluyor…
- MİLLİ GÖRÜŞ, GÜLEN’İ GÖLGELEDİ…
- 12 EYLÜL BELGESELİ BAŞLIYOR…
- 32.Gün ile birlikte büyüdük... Göz açıp kapayana kadar geçmiş. Daha dün Ali Kırca...
- KAVGA BEKLENİYORDU, TAM AKSİ ÇIKTI...
- BİZ NEDEN KIZIYORUZ, ASIL SARKOZY UTANSIN...
- ERDOĞAN’IN AMACI BATI’YA SIRT DÖNMEK DEĞİL...
- CNN TÜRK’ÜN GİZLİ KAHRAMANLARINI TANIYIN…
- Yahudi aleyhtarlığını kışkırtıyoruz…
- Emekli Albay Arif Doğan öyle sözler söylüyor...
- Avrupa, Anayasa değişikliğini yetersiz ancak olumlu görüyor
- 1'inci köprüye karşıydım, bugün ise destekliyorum...
- Ermeniler, bize muhtaç olacak kadar fakir değil…(3)
- ERDOĞAN VE İHH KAZANDI, KAYBEDENLER İSE...
- Yine Ermeni çalışıyor, yine Türk seyrediyor...
- Ermeniler Türkiye'yi, alkışçılara şikayet edecek (2)
- ERDOĞAN, DOĞRUSUNU YAPIYOR...
- Genelkurmay sivile açılıyor
- Sevgili Dostlar,
- Artık PKK’dan çok, genç Kürtler korkutuyor…