Mehmet Ali Birand
 
MELTEM’İN KOLLEKSİYONU
 
 


                                                    MELTEM’İN KOLLEKSİYONU

 

Meltem İnan’ı ilk defa 32.Gün programından tanıdınız. Ardından, Çoşkun Aral’ın Haberci’sinde ve NTV’de de Rota adlı programda karşımıza çıktı. Eğitimiyle güzelliğini, girişkenliği ile planlamacılık yeteneğini Meltem kadar bir araya getirebilen başka kimse göremedim, dersem fazla abartmamış olurum.

 

Haberci’de, Çoşkun ile çalışmasının da etkisiyle dünyayı dolaştı. 50 ‘den fazla ülkeye gitti.Birbirinden farklı renklerle, insanlarla ve olaylarla karşı karşıya kaldı. İşte bütün bu anılarını da bu kitapta bir araya getirdi.

           

Kitap sizi kavrıyor, içinize alıyor ve birlikte seyahat ettiriyor.

           

Böylesine güzel yazılmış, resimleriyle süslenmiş bir gezi kitabı kolay kolay bulunamaz.Meksika’ dan Malezya’ya, Bolivya’dan Güney Afrika’ya, Peru’dan Hindistana, ANI KOLLEKSİYONCUSU size bambaşka bir dünya getiriyor. Tavsiye ederim, alın ve okuyun. Benim kadar heyecanlanacağınızdan eminim...

           

Meltem’in önü daha çok açık.

 

 

 

 

KREDİ KARTI AFFINDA

SON BAŞVURU: 1 MAYIS….

 

Kredi kartlarıyla ilgili yaşanan borç bataklarını gerek köşemde gerek Kanal D Haberde sık sık işliyorum. Gelen telefonlardan, maillerden, fakslardan çıkarttığım da,  bu sorunun Türkiye’de çok ciddi boyutlara ulaşmış olduğu…

 

Kredi kartı affıyla ilgili kanun 1 Martta yürürlüğe girdi. Banka Kartları ve kredi kanunundan, yasanın yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendisine dönem sonu borcunu ödemesi için ihtar çekilmiş veya haklarında icra takibi başlatılmış ya da 31 Ocak 2006 tarihine kadar temerrüde düşmüş olanlar yararlanabilecekler.

 

Peki ama nasıl?

 

Yasadan yararlanmak isteyenlerin 60 gün içinde başvuruda bulunması gerekiyor. Başvurular, PTT yoluyla “iadeli taahhütlü veya “noterden” gönderilebilecek “ihtarname” aracılığıyla yapılacak. Kredi kartı borçları yeniden yapılandırılan kart hamilleri ilk taksidi peşin ödeyecekler. Ancak herhangi bir taksit vadesinde ödenmezse bu madde ile sağlanan haklar ortadan kalkacak. Yeni düzenlenecek olan ödeme planının, yasanın öngördüğü usul ve esaslara uygun olmadığı düşünülüyorsa, tüketiciler yeni ödeme planı imzalamak, ilk taksidi ödemek ve plan doğrultusunda ödemeye devam etmek koşullarıyla ödeme planına itiraz edebilecek. Yasa, kart mağdurlarına derin bir nefes aldıracak gibi görünüyor ama aman dikkat bütün iş yeni borç planında ödemeleri bu kez zamanında yapmakta…

 

 

 

 

Garo dayı….

 

Garo, Sarıyerli bir Ermeni genci. Çocuk denecek yaşta, kendini denizin cazibesine kaptırmış, vazgeçmem balıkçı olacağım diyen bir genç….”.

 

Selçuk Erez’inGaro Dayı adlı kitabı Doğan Yayıncılıktan çıktı.(0212 449 60 06 ) İnsanın kişisel arşivine bir renk, lezzet katacak türden bir roman… Garo Dayı’nın denizdeki yaşantısı kitabın belkemiğini oluşturuyor. Yarı Türk yarı Ermeni bir ailenin yıllar süren uzaklıklarından sonra bir araya gelişlerinden doğan güzellikleri sımsıcak diliyle romanına aktaran Erez’in bu kitabını severek okuyacaksınız.

 



SAVAŞÇININ DÖNÜŞÜ

 

Gazeteci Faruk Mercan’ınSavaşçının Dönüşü” adlı kitabı Doğan Yayıncılıktan çıktı. Çok ilginç konulara değinen Mercan, kitabında gazeteciliğini de konuşturuyor. “11 Eylül günü, iki uçağın ikiz kulelere çarpmasına dakikalar kala, arkadaşıyla birlikte televizyonun karşısına geçip CNN’i açan, “ Biraz sonra uçakların çarptığını göreceksin” diyen kişi kimdi?”.

 

CIA ve MİT, 11 Eylül olaylarından önce kimi sorguya aldı? Yanıtları ve anlatımıyla ilginizi çekecek bir kitap…

 



12 Eylül ve andıçlanan gazetecilik....

 

Oral Çalışlar’ın , Güncel Yayıncılık’tan ( 0 212 511 22 37 ) çıkan son kitabının adı: “12 Eylül ve Andıçlanan Gazetecilik”.

 

Türkiye’de 1980 sonrası gazeteciliğin geldiği noktayı, son 25 yılın kilometre taşı niteliğindeki olaylarla anlatan Çalışlar, yalnızca medyada çalışanların değil gündelk yaşantısı bir şekşlde medyayla iç içe geçirenlerin yani aslında herkesin ilgiyle okuyacağı bir kitap yazmış. Sadece bir anı kitabı değil, bir gazetecinin 25 yıllık bir döneminin belli başlı dönemeçlerinde tanık olduğu bilgi belge ve değerlendirmelerinin toplamını kapsıyor. Keyifle okuyacağınızı düşünüyorum.



BIÇAK SIRTINDA...

 

Ali Baransel’’in “Bıçak Sırtında” adlı kitabı Remzi Kitabevi’nden (0 212 522 90 55) çıktı.Cumhurbaşkanlığı eski baş danışmanı ve basın sözcüsü Ali Baransel, anılarını yazarken yakın tarihimizin en çalkantılı dönemine de şahitlik ediyor. Siyasal gerginliklerin ve uzlaşmaz tutumların nelere mal olduğunu da çarpıcı bir dille açıklıyor. Çankaya Köşkü yıllarının arka perdesini merak edenler için…

 

 





Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- BAŞKA BİR DÜNYAYA GİTTİM VE BAKIN NELER GÖRDÜM…
- Levent telgrafçıları başta, hepinize teşekkür ederim
- Dürrüşehvar Sultan’da öldü...
- 12 EYLÜL BELGESELİ BENDEN İZİNSİZ SATILIYOR
- TARKAN’A ÇÖZÜM BULSAK KÖTÜ MÜ OLURDU?
- POWER FM’İN GÜCÜ…
- Kuşadası toparlanıyor...
- BURSA CEZAEVİNDEN MESAJ VAR…
- Ülkenin gündemini en çok iki lider yönlendiriyor. Büyük oranda Başbakan Erdoğan...
- Bodrum belediyeleri: Altın yumurtlayan kazları kaçırmak üzeresiniz
- Lig şimdi yeniden başlıyor...
- Teşekkürler...
- EMİNİM, MÜFTÜ ŞAKA YAPMIŞTIR
- Artık kime inanacağımızı şaşırdık
- Beş gün başka bir dünya'da yaşadım…
- "... Sesimi duyan var mı?"
- Türk kaptanı, Kenyalı rehber kadar olamıyor…
- Ya program ya da koalisyon çökecek
- Kırmızı ışıkta durmayan
- Bilmem farkında mısınız...
- Bu kupa kime ne kadar kazandırdı…
- ALATON’UN KATKILARI
- GS ligden, kendi kararıyla çekilmeli
- Türkiye, Süper Lig mücadelesinde
- Dayatma olmadan hareket edemiyoruz