Mehmet Ali Birand
 
BİRİLERİ POLİSE SAHİP ÇIKMALI...
 
 

BİRİLERİ POLİSE

SAHİP ÇIKMALI...


Geçenlerde, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Başkanı Kiraz Biçici’nin son derece doğru bir çıkışını okudum.  Polisin haklarını savunuyor ve polislik mesleğini yapanların temel insan haklarının yeterince karşılanamadığını açıklıyordu.


Polis’imize artık birilerinin sahip çıkması gerekiyor. Özellikle 70-80’li yıllarda  polis’i çok hırpaladık. Toplum ve medya sürekli eleştirdi. Ne fruko’lukları bırakıldı, ne hunharlıkları. Bu dönemdeki büyük olaylarda polis, hep “vuran kıran”, asker ise, “anlayışlı ve yatıştırıcı” olarak yansıdı.


Çok hata ettik.


Polisimize ne doğru dürüst bir eğitim verebildik, ne de doğru dürüst bir yaşam olanağı sağladık. Oysa, Türkiye Cumhuriyetinin laik ve parlamenter demokrasiye dayalı düzenini “koruyup kullanma” görevi, öncelikle polisindir. Oysa biz polisimize  bu görevi yerine getirecek ne maddi, ne de manevi olanak sağladık. Onların ezilmesini seyrettik, hatta başka kurumlar tarafından ikinci plana atılmalarına göz bile yumduk. Sorumlular bizleriz ve bizim  seçtiğimiz temsilcilerimiz. Yani politikacılar.


Acaba artık bu hatadan dönmenin zamanı gelmedi mi?






LOJMAN YÜZSÜZLERİNİN

ADLARINI AÇIKLAYIN...


Milliyet Gazetesinin ısrarla arkasını bırakmadığı, yeni bir yüzsüzler kesimi var: Devletin verdiği lojmanları boşaltmayan Milletvekilleri...


Okudukça tüylerim diken diken oldu.


30 Milletvekili, tüm uyarılara, tüm bastırmalara rağmen, Ankara’daki Meclis lojmanlarından hala çıkmıyorlarmış. Oysa Milli Emlak tarafından satılacak olan evlerin boşaltılması şart. Sonunda, düşünüp taşınmışlar ve milletvekillerini pes ettirmek için, ısıtmayı kesme kararı almışlar.


Ne kadar küçültücü bir önlem.


Küçülenler ise, devlet değil Milletvekilleri.


Üstelik bir bölümü, bu evlerde yakınlarını oturtuyorlarmış.


Benim önerim, ev yüzsüzlerinin isimlerinin kamuoyuna açıklanmasıdır. Herkes bu insanları tanısın. Kime oy verdiklerini, temsilci seçtiklerini görsünler.


Başka çaresi yok.







Bir yeni başarı öyküsü daha: “Kendimi Engelletmem”

İsviçreli Gerard Metroz'un, engelli yaşama başkaldıran, sarsıcı yaşam öyküsü " Kendimi Engelletmem", Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla Türkçeleştirilerek okurlarıyla buluştu... Yazar iki yaşında geçirdiği  tren kazası sonucu bacaklarını kaybettiği dönemle başlayan  kitabında 39 yaşına gelene kadar tüm yaşadıklarını okuyucusuna aktarıyor.... Böylece hem kendi yaşam öyküsünü bizlerle paylaşıyor hem de tüm engellilerin yaşadıklarını daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Kitabın bir güzel özelliğide tüm gelirinin Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı'na (TESYEV) bağışlanacak olması...





Selim İleri rüyalarındaki sofralara götürüyor....


5 yıl öncesine kadar Lezzet Dergisinde “Dost Sofraları” nı yazan Selim İleri bu kez Rüyamdaki Sofralar isimli kitabıyla okuyucularıyla buluşuyor. Kitap bazen sizi hüzün dolu bir yolculuğa çıkarıyor bazende coşku dolu anılara… Doğan Kitap’tan çıkan ve içinde birçok yemek tarifininde bulunduğu  “Rüyamdaki Sofralar” sizi  hoş bir yolculuğa çıkaracak…

OH,  NİHAYET ÇIKTI


Çocukluğumdan  beri okullarda  en çok içimi kapatan kitaplar, Türkiye tarihi, coğrafyasını anlatan haritalardı. Silik bir baskı, neyin ne olduğu doğru dürüst anlaşılmayan resim veya çizgiler.

Geçen hafta Doğan Burda Rizzoli’nin (D.B.R) yayınladığı Tarih Atlası ve  Coğrafya Atlası elime geçti.


Harika bir anlatım...


Nefis bir baskı...


Öğrenciler için değil, herkes için son derece yararlı bilgiler var. çok kolay anlaşılıyor. Arabayla seyahat edenler açısında da çok yararlı.








THY HALA DİRENİYOR


Ne kadar basit birşeydir değil mi?


Her dış uçuşa 8-10 adet yabancı fazete, özellikle Herald Tribune verilmesi, herhalde her havayolunun görevidir.


THY nedense sık sık bu servisi aksatır.


Geçen Pazartesi Brüksel’e gidiyorum. Herald Tribüne  istedim. Yanıt : “bugün vermediler !”


Uluslararası servis yapan bir şirketin yabancı gazete ihtiyacı dikkate alınmaz mı? Belki ufak bir nokta, ancak ben çok önemsiyorum.


Eminim, şimdi THY bana yanıt yollayacak ve “1-2 hata olabilir, biz her uçuşa yabancı gazete koyuyoruz” diyecek. Ben de zaten o 1-2 günlük ihmalden söz ediyorum.



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- Yiyin efendiler...
- BUGÜN HEM POLİS, HEM PKK SINAVDAN GEÇECEK
- MHP'nin Türkiye'ye verdiği büyük zarar
- Artık, birbirimize yalan söylemeyelim...
- Türkiye yıllardır AB’nin vize uygulamasına itiraz edip durur. 1974’te Almanya’nın başlattığı ve 36 yıldır sürdürülen vize anlayışı çoktan değişti.
- Cemaat, efsaneleşen gücü’nün esiri oluyor…
- MİLLİ GÖRÜŞ, GÜLEN’İ GÖLGELEDİ…
- 12 EYLÜL BELGESELİ BAŞLIYOR…
- 32.Gün ile birlikte büyüdük... Göz açıp kapayana kadar geçmiş. Daha dün Ali Kırca...
- KAVGA BEKLENİYORDU, TAM AKSİ ÇIKTI...
- BİZ NEDEN KIZIYORUZ, ASIL SARKOZY UTANSIN...
- ERDOĞAN’IN AMACI BATI’YA SIRT DÖNMEK DEĞİL...
- CNN TÜRK’ÜN GİZLİ KAHRAMANLARINI TANIYIN…
- Yahudi aleyhtarlığını kışkırtıyoruz…
- Emekli Albay Arif Doğan öyle sözler söylüyor...
- Avrupa, Anayasa değişikliğini yetersiz ancak olumlu görüyor
- 1'inci köprüye karşıydım, bugün ise destekliyorum...
- Ermeniler, bize muhtaç olacak kadar fakir değil…(3)
- ERDOĞAN VE İHH KAZANDI, KAYBEDENLER İSE...
- Yine Ermeni çalışıyor, yine Türk seyrediyor...
- Ermeniler Türkiye'yi, alkışçılara şikayet edecek (2)
- ERDOĞAN, DOĞRUSUNU YAPIYOR...
- Genelkurmay sivile açılıyor
- Sevgili Dostlar,
- Artık PKK’dan çok, genç Kürtler korkutuyor…