Mehmet Ali Birand
 
TARİHİ HAZİNE
 
 

TARİHİ HAZİNE


Muharrem Kayhan; uzun yıllardır emek verdiği antik sikke kolleksiyonu "SNG (Sylloge Nummorum Graecorum)" serisindeki katalog çalışmasını bitirdi. 


Aslında bu proje 1931 yılında Londra'da başlatılmış uluslararası antik Yunan sikkeleri projesi.... Bu projeye dünyada sadece 30 koleksiyon dahil edildi. SNG'nin de bu kolleksiyonlar arasında yerini almasında Muharrem Kayhan'ın yıllar süren emeğinin payı büyük. 


Kolleksiyon arkaik, klasik ve hellenistik çağ ionya ve karya sikkelerden oluşuyor. Kayhan'ın bu seriyi biraraya getirebilmek için yerel buluntuların yanısıra hem uluslararası piyasalardan hem de Batı Anadolu'da darp edilmiş ve muhtelif zamanlarda yutdışına götürülmüş yüzlerce sikkeyi satın alması gerekmiş.. 


Kayhan'ın en büyük şikayeti ise Türkiye müzelerinde bulunan onbinlerce sikkenin yeterli bilimsel çalışmadan yoksun olması.... Ayrıca Kayhan; SNG serisinde yayınlanacak olan "Türkiye Devleti Kolleksiyonu'nun” alanındaki en değerli kolleksiyon olacağı inancında.... 

Kayhan kolleksiyonunun uluslararası bilimsel bir yayınla başlamasını istemiş. Çok sayıda yerli ve yabancı bilim adamının yer alacağı bu projenin Türkiye'nin tanıtımında da önemli katkılar sağlayacağını düşünüyor. 






PARA TOPLAYIP THY’NA

MÜZİK HEDİYE EDELİM (!)


Türk Hava Yollarını sık sık kullanan yolcular adına ricacı olarak ben seçildim.


Allah rızası için şu müzik bantlarınızı değiştirin.


Anladık, kemerleri  sıkıyorsunuz, bedava geldiği için hayatınızdan memnunsunuz. Kriz döneminde bir de müzik sorunuyla uğraşmak istemiyorsunuz.


Ancak, biraz da bizlere acıyın.


Aynı bantları veya içlerindeki nice parçaları yıllardır dinlemekten artık bıkkınlık geldi. Godfather jenerik müziğinden, yine 70’li yılların Love Story’sine kadar asansör müziği olarak ün yapmış parçalar artık öldürüyor.


Eğer günün birinde yolculardan birinin, sıkıntıdan sivilceler çıkarmaya başladığını görürseniz şaşmayın. Bu  şekilde  devam ederse, üstüne benzin döküp kendini yakmaya (!) kalkan müşterilerle dahi karşılaşabilirsiniz.


Ben THY’nın bu konuyu hiçbir şekilde ciddiye almayacağında eminim. Para vermemek için her yolu deneyeceklerdir. İyisi mi, gelin biz yolcular kendi aramızda para toplayalım veya  daha iyisi, hoşumuza giden parçalardan bir bant yapıp yollayalım da bari onları çalsınlar. Yoksa delirmek işten bile değil.



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.

 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- BAŞKA BİR DÜNYAYA GİTTİM VE BAKIN NELER GÖRDÜM…
- Levent telgrafçıları başta, hepinize teşekkür ederim
- Dürrüşehvar Sultan’da öldü...
- 12 EYLÜL BELGESELİ BENDEN İZİNSİZ SATILIYOR
- TARKAN’A ÇÖZÜM BULSAK KÖTÜ MÜ OLURDU?
- POWER FM’İN GÜCÜ…
- Kuşadası toparlanıyor...
- BURSA CEZAEVİNDEN MESAJ VAR…
- Ülkenin gündemini en çok iki lider yönlendiriyor. Büyük oranda Başbakan Erdoğan...
- Bodrum belediyeleri: Altın yumurtlayan kazları kaçırmak üzeresiniz
- Lig şimdi yeniden başlıyor...
- Teşekkürler...
- EMİNİM, MÜFTÜ ŞAKA YAPMIŞTIR
- Artık kime inanacağımızı şaşırdık
- Beş gün başka bir dünya'da yaşadım…
- "... Sesimi duyan var mı?"
- Türk kaptanı, Kenyalı rehber kadar olamıyor…
- Ya program ya da koalisyon çökecek
- Kırmızı ışıkta durmayan
- Bilmem farkında mısınız...
- Bu kupa kime ne kadar kazandırdı…
- ALATON’UN KATKILARI
- GS ligden, kendi kararıyla çekilmeli
- Türkiye, Süper Lig mücadelesinde
- Dayatma olmadan hareket edemiyoruz