Mehmet Ali Birand
 
KURBANINIZI, ZİHİN ENGELLİ ÇOCUKLARA ADAYIN
 
 

KURBANINIZI, ZİHİN

ENGELLİ ÇOCUKLARA ADAYIN

 

ERAM, Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği, biliyorsunuz zihin engelli çocuklarımıza kollarını açan, onlara eğitim veren nadir kurumlarımızdan biridir. Avukat Hüseyin Yarsuvat’ın 1989 yılında temelini attığı ve hala desteklediği okulun ihtiyaçları var. İhtiyaç, zihin engelli çocuk sayısının artmasıyla birlikte büyüyor.

 

Bu çocuklar  yemeklerini de okulda yiyiyorlar. Soğuk hava depolarında saklanan etler , onları aylarca  besliyor.

 

Zihin engelli çocuklarımıza yardım etmek, sevapların en büyüğüdür. Kurbanlarınızı ERAM aracılığı ile kestirin. Kesenize uygununu siz seçin:

 

Küçükbaş kurban fiyatı : 300.000.000-500.000.000 TL arası

Büyükbaş kurban fiyatı : 3.500.000.000-7.000.000.000 TL arası

 

Banka hesap numaraları:

 

Türkiye İş Bankası Fatih şubesi            1272653 (TL)

Türkiye İş Bankası Fatih şubesi            639758  (EURO)

Ziraat Bankası Karagümrük şubesi       45525 (TL)

Ziraat Bankası Karagümrük şubesi       97937 (EURO)

Ziraat Bankası Fatih şubesi                  125348 (TL)

 

NOT: Gidip, kurbanlarınızla destek verdiğiniz okulu bir gezseniz, ne kadar dua aldığınızı, ne kadar büyük hayır işlediğinizi  gözlerinizle görürsünüz. (Yazmacı Hüsrev sokak no:5 Karagümrük Tel (0212) 531 47 82- 533 10 09

 

 

 

 

 

 

 

KIBRIS’TA 1 MAYIS

NEDEN ÖNEMLİ?

 

Başbakan Erdoğan’ın bugün Davos’ta, BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile yapacağı görüşmenin en önemli noktası 1 Mayıs tarihi olacak.

 

Anlaşma, 1 Mayıs’a kadar yetiştirilebilir mi?

 

1 Mayıs’ın önemi, o gün Rumlar, Kıbrıs’ın tümünü (Güney ve Kuzey) temsil ederek AB’ye tam üye olmalarından ve AB karar mekanizmalarında yerlerini almalarından kaynaklanıyor. Yani, veto haklarını kullanabilecekler ve AB’yi kendi amaçlarına uygun şekilde etkileyebilecekler. Daha da önemlisi, sorunun çözümü izin özel bir çaba harcamalarına, ödün vermelerine gerek kalmayacak. En idial konuma girecekler.

 

Ardından da beklemeye başlayacaklar.

 

Önce Kuzey’in boşalmasını ve KKTC vatandaşlarının hükümetleri üzerinde baskı yapmalarını bekleyecekler. Sonra, Türkiye-AB ilişkilerinde önemli yol kavşaklarını bekleyecekler. Örneğin,   Aralık ayında Türkiye’ye tarih  verileceği sırada ortaya çıkıp “KKTC kendini fesh etmeden biz tarih vermeyiz.  Vetomuzu kullanırız.” Diyebileckeler. Veya önümüzdeki yıl aynı şantajı  yapacaklar. Hiçbiri tutmadığı taktirde, Türkiye ile müzakerelerin sonunu bekleyecek ve “ya üyelik veya KKTC’nin feshidayatmasını tekrarlayacaklar.

 

Annan planı çıktan bitmiş ve unutulmuş olacağından dolayı, Türkler AB kurallarıyla yetinmek zorunda bırakılacaklar. Asıl  o zaman Kıbrıs kaybedilecek. Tüm göçmenler evlerine dönecek ve 1974 öncesi uygulamaya girilecek.

 

İşte 1 Mayıs tarihi bundan dolayı son derece önemli. “1 Mayıs” AB veya Rumlardan çok, Türk tarafı açısından, kaçırılmaması gereken bir tarih.

 

Bu gerçeği görelim de, hesaplarımızı daha sağlıklı (!) yapalım. Vatan-Millet edebiyatı iyi de, 2 Mayıs günü kafamızı taşlara vurmak istemiyorsak, gelişmelere artık farklı bakalım...

 

 

 

 

 

 

TERÖRZEDELERE

YARDIM, GEÇ BİLE KALDI

 

Fikret Bila’nın köşesinde okudum; Adalet Bakanlığı yeni bir taslak hazırlamış. Amacı da, geçtiğimiz yıllarda terörle mücadele sırasında zarara uğrayanlara tazminat vermek, bu insanların yaralarını sarmak.

 

Son derece doğru düşünülmüş bir tasarı.

 

Aslına bakacak olursak, geç dahi kalındı.

 

O korkunç yılları (92-98) hatırlayın. PKK  terörü bir yandan etrafı  kasıp kavuruyor, güvenlik kuvvetleri de tüm güçleriyle karşılık veriyordu. Arada sıkışanlar ise halk idi. Savaş sırasında kiminin köyü yandı, kiminin köyü boşaltıldı ve bu şekilde  binlerce insan sefil oldu. Adana, Mersin, Antalya, Diyarbakır’da naylon çadırlara sığındı. Devlet, yıllardan beri bu duruma sadece seyirci kaldı. İstanbul’daki terör kurbanlarına el uzatan, her tabii felakette insanlara yardımcı olan devlet, bu manzarayı seyretmekle yetindi.  “Bunlar PKK’ya sempati duyanlardır, neden yardım edelim?” mantığı ön plana çıktı. Oysa asıl kazanılması, devletin yanına çekilmesi gerekenler bu insanlardı.

 

Adalet Bakanlığının bu son girişimi, işte bu açıdan geç kalınmış ancak doğru bir adımın işaretçisidir. İnşallah, Meclis’in ağır gündemi içinde kaybolup gitmez.

 

Bravo Cemil Çiçek’e...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              AB İÇİN YENİ BİR

                                               MERKEZ AÇILDI

           

Avrupa Birliği ile müzakerelere başlama tarihi ile ilgili toplantı yakınlaştıkça, kamu oyunda sorulan sorular da artıyor. Hergün gazetelere yüzlerce e- posta, faks veya telefonla, Üniversitelerden olsun, ilgi duyan vatandaşlardan olsun soru yağıyor. Her konuda bilgi isteniyor. Türk- AB ilişkilerinden tutun da, AB ile ilgili istatistiklere kadar her alanda büyük bir ihtiyaç var.

           

Avrupa Birliğinin Ankara’daki temsilciliği, İstanbul’ da yeni bir merkez açtı. Adı: Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ( ABBM)

           

Eğer merak ettiğiniz bir konu varsa veya dokümantasyon arıyorsanız bu merkeze başvurabilirsiniz. Okullar için özel turlar hazırlıyorlar. İnternet aracılığı ile de ulaşabiliyorsunuz.

           

Sadece topluma yönelik değil, medya kuruluşları da bu merkezden yararlanabilecekler. İlgilendikleri konularda yabancı uzmanlarla bu merkez aracılığı ile görüşebilecekler.

           

ABBM sadece içeriye değil, AB ülkelerine Türkiye hakkında da bilgi akımı sağlayacak.Tüm meraklılara duyurulur:

           

Merkezin direktörü Seda Domaniç.

Tel: 0212 244 89 29

E-mail: [email protected]

 



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- Yiyin efendiler...
- BUGÜN HEM POLİS, HEM PKK SINAVDAN GEÇECEK
- MHP'nin Türkiye'ye verdiği büyük zarar
- Artık, birbirimize yalan söylemeyelim...
- Türkiye yıllardır AB’nin vize uygulamasına itiraz edip durur. 1974’te Almanya’nın başlattığı ve 36 yıldır sürdürülen vize anlayışı çoktan değişti.
- Cemaat, efsaneleşen gücü’nün esiri oluyor…
- MİLLİ GÖRÜŞ, GÜLEN’İ GÖLGELEDİ…
- 12 EYLÜL BELGESELİ BAŞLIYOR…
- 32.Gün ile birlikte büyüdük... Göz açıp kapayana kadar geçmiş. Daha dün Ali Kırca...
- KAVGA BEKLENİYORDU, TAM AKSİ ÇIKTI...
- BİZ NEDEN KIZIYORUZ, ASIL SARKOZY UTANSIN...
- ERDOĞAN’IN AMACI BATI’YA SIRT DÖNMEK DEĞİL...
- CNN TÜRK’ÜN GİZLİ KAHRAMANLARINI TANIYIN…
- Yahudi aleyhtarlığını kışkırtıyoruz…
- Emekli Albay Arif Doğan öyle sözler söylüyor...
- Avrupa, Anayasa değişikliğini yetersiz ancak olumlu görüyor
- 1'inci köprüye karşıydım, bugün ise destekliyorum...
- Ermeniler, bize muhtaç olacak kadar fakir değil…(3)
- ERDOĞAN VE İHH KAZANDI, KAYBEDENLER İSE...
- Yine Ermeni çalışıyor, yine Türk seyrediyor...
- Ermeniler Türkiye'yi, alkışçılara şikayet edecek (2)
- ERDOĞAN, DOĞRUSUNU YAPIYOR...
- Genelkurmay sivile açılıyor
- Sevgili Dostlar,
- Artık PKK’dan çok, genç Kürtler korkutuyor…