Mehmet Ali Birand
 
ROJ TV OLAYI GİDEREK BÜYÜYOR
 
 

ROJ TV OLAYI

GİDEREK BÜYÜYOR

 

56 Belediye Başkanının ROJ TV’nin kapatılması girişimlerine karşı çıkması, fazla tartışılmıyor ancak, Ankarayı son derece güç bir duruma soktu.

 

Hükümet ve özellikle de Genelkurmay Başkanlığı, ROJ TV’yi PKK’nın bir organı olarak görüyor. Nedeni de, ROJ TV ekranlarında sürekli şekilde PKK’nın görüşlerinin seslendirilmesi, PKK yanlısı isimlerin konuşturulması.

 

ROJ TV’de bunu saklamıyor. Zaten saklanacak bir durum da yok.

 

İşte bu nedenle Devlet, ROJ TV’nin yayın yaptığı Danimarka’ya baskı yapıyor: “Masum insanları öldüren ve sizler tarafından da terörist olarak kabul edilen PKK’nın sözcüsü konumundaki bu yayına izin vermeyin.” deniyor.

 

ROJ TV’nin kapatılması, Türkiye ile Kürt hareketi arasında bir güç denemesine dönüştü. Ankara bastırıyor, Danimarka tereddüt ediyor.

 

 İşte  tam bu aşamada bölgenin 56 Belediye Başkanının, Danimarka Başbakanına mektup yazıp, ROJ TV’nin kapatılmasına  karşı çıkmaları tüm dengeleri değiştirdi. Belediye Başkanları,  ROJ TV’nin fikir özgürlüğü ve halkın gereksinimlerini karşılamak açısından kapanmamasını isterlerken, açıkça “taraf olduklarını” ortaya koymuşlardır.

 

Bu başvurudan sonra Danimarka’nın ROJ TV’yi kapatması artık imkansızdır. Bölge halkının demokratik temsicileri “TV’mizi kapatmayın” diyecekler ve Danimarka, Türk hükümeti istiyor diye aksi yönde karar verecek. Söz konusu olamaz...

 

İşin bir de siyasi yönü var ki, bence daha da ciddi sonuçlar getirecek.

 

56 Belediye Başkanı, dolaylı biçimde PKK’nın görüşlerini yansıtan bir kanala sahip çıkmıştır. PKK’nın bölge üzerindeki etkinliği, bir defa daha görülmüştür. Bizim için terör örgütü sayılan PKK’nın halkın nezdinde farklı algılandığının mesajı verilmiştir.

 

Şimdi ne yapacağız?

 

Belediye Başkanlarını mahkemeye, oradan da hapisaneye mi yollayacağız?

 

Dikkat edecek olursanız, T.C. Devleti ile Kürt hareketi arasındaki güç denemesi giderek artıyor ve bizi bir yerlere sürüklüyor.

 

Son bir not: 56 Belediye Başkanı, Danimarka Başbakanına mektup yazıp, görüşlerini açıklayabilirler. Ancak bizim onlardan beklentimiz, ayrı bir mektup yazıp ROJ TV’yi uyarmaları olurdu.

 

Belediye Başkanları olsun, Kürt Hareketinde rol alanlar olsun, bir noktada uzlaşıya varmalıyız. O  da, silahın bırakılması, terörün durması... Eğer PKK terörü sürdürecekse, Kürt Hareketinin örgüte de karşı çıkması gerekir...

 

Bu ortak noktalarda hareket ettikleri taktirde, bölge huzura kavuşur. Aksi halde birbirimizi yeriz ve hepimiz huzursuz oluruz.



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- Yiyin efendiler...
- BUGÜN HEM POLİS, HEM PKK SINAVDAN GEÇECEK
- MHP'nin Türkiye'ye verdiği büyük zarar
- Artık, birbirimize yalan söylemeyelim...
- Türkiye yıllardır AB’nin vize uygulamasına itiraz edip durur. 1974’te Almanya’nın başlattığı ve 36 yıldır sürdürülen vize anlayışı çoktan değişti.
- Cemaat, efsaneleşen gücü’nün esiri oluyor…
- MİLLİ GÖRÜŞ, GÜLEN’İ GÖLGELEDİ…
- 12 EYLÜL BELGESELİ BAŞLIYOR…
- 32.Gün ile birlikte büyüdük... Göz açıp kapayana kadar geçmiş. Daha dün Ali Kırca...
- KAVGA BEKLENİYORDU, TAM AKSİ ÇIKTI...
- BİZ NEDEN KIZIYORUZ, ASIL SARKOZY UTANSIN...
- ERDOĞAN’IN AMACI BATI’YA SIRT DÖNMEK DEĞİL...
- CNN TÜRK’ÜN GİZLİ KAHRAMANLARINI TANIYIN…
- Yahudi aleyhtarlığını kışkırtıyoruz…
- Emekli Albay Arif Doğan öyle sözler söylüyor...
- Avrupa, Anayasa değişikliğini yetersiz ancak olumlu görüyor
- 1'inci köprüye karşıydım, bugün ise destekliyorum...
- Ermeniler, bize muhtaç olacak kadar fakir değil…(3)
- ERDOĞAN VE İHH KAZANDI, KAYBEDENLER İSE...
- Yine Ermeni çalışıyor, yine Türk seyrediyor...
- Ermeniler Türkiye'yi, alkışçılara şikayet edecek (2)
- ERDOĞAN, DOĞRUSUNU YAPIYOR...
- Genelkurmay sivile açılıyor
- Sevgili Dostlar,
- Artık PKK’dan çok, genç Kürtler korkutuyor…