Mehmet Ali Birand
 
TÜRKBÜKÜ’NÜN YENİ YILDIZI: TAMPA VE DREAMLANDS
 
 

TÜRKBÜKÜ’NÜN YENİ

YILDIZI: TAMPA VE DREAMLANDS


Göltürkbükü yıllardır Bodrum’un eğlence merkezi konumunda. Bu yılki en ilginç yenilik eski Maçakızı’nın yerine açılan Tampa Beach


Maçakızı zaten Bodrum’un en güzel yerlerinden biridir. Şimdi Emre Ergani ile Ersoy Çetin’in yönetiminde aynı yere Tampa Beach açıldı.. Herşeyi ile harika... Ancak dahada ilginç yanı Tampa’nın içindeki Dreamlands... Dreamlands


Egzotik, oriental bir Day Spa. Özel olarak Uzakdoğulu terapistleri getirmiş. Geleneksel Thai masajından, çeşitli yağlarla yapılan Aroma terapi masajına, vücudu şımartma anlamına gelen “Body Pamper” yöntemlerine kadar çok çeşitli Uzakdoğu masajları yapılıyor. Kendinizi Bali Adasındaki bir SPA merkezinde sanıyorsunuz. Dekoru, kokusu, havasıyla Türkiye’de böyle bir başka yer yok...


Mekandaki butikte rahat yaz kıyafetleri, hediyelik eşyaların yanı sıra  Tayland, Bali, Hindistan ve Brezilya’dan çeşitli tasarımcıların orjinal parçalarını da bulmak mümkün... Bodrum’un çılgın gece hayatının yorgunluğu altında minik şelalelerinin aktığı masaj odalarında su sesi, egzotik müzikler ve ağaçlarda asılı tahta rüzgar çanlarının melodileri ile masaj olmak çok keyifli...Ben denedim harika... Öneririm..  (Tampa Beach, Göltürkbükü, Bodrum- Gül Kaynak Tel: 0252 357 81 81)




ERDOĞAN BİR

FIRSAT KAÇIRDI


Perşembe akşamı, televizyon izleyicilerinin en yoğun şekilde ekranlarının başında bulunduğu bir sırada (21:30) Başbakan “Ulusa Sesleniş”  programında karşımıza çıktı. Daha önceden de sık sık ilan edildiği için, Erdoğan’ın ne diyeceği merak konusu olmuştu.


Son derece olaylı ve gerilimli bir hafta geçirilmişti. 


Süleymaniye’deki gözaltına alınma olayı, Türk-ABD ilişkilerinde gerginlik yaratmış, TSK’da moralleri bozmuş; YÖK tasarısı ile ilişkin Rektör-Bakan tartışması çıkmış; bütün bunlara karşın ekonomide rahatlama, AB uyum yasalarının hızla çıkarılışı, yolsuzluklarla mücadele konusunda önemli adımların atılışı yaşanıyordu.


Başbakan’dan, hem makro alanda ülkenin nereye  gittiğinin işareti, topluma moral ve güven aşılayacak bir perspektif bekleniyordu. Zaten bu tip programlar daima topluma iyi haberler vermek, zorlukların  nasıl aşılacağı konusunda umut dağıtmak için kullanılır. İşlevleri budur...


Aaa bir de bakalım ki, Başbakan “Tarım” konusunu anlatıyor. Yanlış anlaşılmasın, tarımda verdiği haber ilginçti, milyonlarca çiftçi için çok önemliydi, ancak ülkenin genelindeki beklenti bu değildi. Daha büyük daha makro gelişmelerden söz etmesi bekleniyordu.


Dağ fare doğurdu...


Anlaşılan Başbakanlığın ilgili kesimleri toplumun nabzını iyi tutamamışlar. Çok güzel bir fırsatı kaçırmış oldular.




ECEVİT VE YOLSUZLUK (!)


Basın haberlerine göre, Meclis Yolsuzluk Komisyonu, Ecevit hakkında da soruşturma açılmasını istemiş. Böyle bir karar var mı, yok mu bilemiyorum. Gazetelerde çıkan her habere inanmadığım için, buna da temkinli yaklaşmayı tercih ediyorum.


Eğer gerçekten doğru ise, Meclis Yolsuzluk Komisyonu kamuoyundan güvensizlik oyu alacaktır. Hangi partiden olursa olsun hangi ideolojiyi benimsemiş olursa olsun, Türkiye’de Bülent Ecevit’in yolsuzluk yapabileceğine kimseyi inandıramazsınız.


Ecevit hakkında herşey söylenebilir, her türlü eleştiri yapılabilir, ancak bir tek “hırsızlıkla” suçlanamaz. Tam aksine, böyle bir iddiada bulunan kişi veya kişiler yaralanır.


Yolsuzluk Komisyonu çok güzel bir iş yapıyor. Kamuoyu tarafından alkışlanıyor. Bu tip yaklaşımlarıyla hem işlevlerini küçültüyorlar, hem de prestij kaybediyorlar.


Ne gerek var?




KADER OTELİ’NDE BİR AŞ CİNAYETİ


Gazeteci yazar Baki Koşar geçtiğimiz yıl  “Kilidi Sırlı Anahtar” isimli romanında İstanbul’un Kurtuluş semtinde zamana direnen son Ermenilerin yalnızlık öykülerini anlatmıştı. Yazar geçtiğimiz günlerde çıkan son romanı “Kader Oteli’nde Bir Aşk Cinayeti”nde bu kez  İzmir’in Basmane semtinde,beşinci sınıf bir yalnızlar oteli olan Kader Palas’ta işlenen bir aşk cinayetinin izlerini sürüyor. Baki son derece çalışkan ve renkli bir insan. Yakında ondan çok daha fazla söz edilecek.




TV8’İN “SESLİ DÜŞÜNENLER” İ


TV8’de yayınlanan “Sesli Düşünenler” programını hazırlayıp sunan Sedef Kabaş son altı yılda programlarında yaptığı röportajları bir kitap altında topladı. Kabaş; medya dünyasının her alanından ünlü kişilerle yaptığı röportajları kategorize ederek okuyucularıyla paylaşmış.

Medya dünyasının devlerinin açıklamalarını bir de Sedef Kabaş’ın kitabında okumak çok keyif verici...




Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- BAŞKA BİR DÜNYAYA GİTTİM VE BAKIN NELER GÖRDÜM…
- Levent telgrafçıları başta, hepinize teşekkür ederim
- Dürrüşehvar Sultan’da öldü...
- 12 EYLÜL BELGESELİ BENDEN İZİNSİZ SATILIYOR
- TARKAN’A ÇÖZÜM BULSAK KÖTÜ MÜ OLURDU?
- POWER FM’İN GÜCÜ…
- Kuşadası toparlanıyor...
- BURSA CEZAEVİNDEN MESAJ VAR…
- Ülkenin gündemini en çok iki lider yönlendiriyor. Büyük oranda Başbakan Erdoğan...
- Bodrum belediyeleri: Altın yumurtlayan kazları kaçırmak üzeresiniz
- Lig şimdi yeniden başlıyor...
- Teşekkürler...
- EMİNİM, MÜFTÜ ŞAKA YAPMIŞTIR
- Artık kime inanacağımızı şaşırdık
- Beş gün başka bir dünya'da yaşadım…
- "... Sesimi duyan var mı?"
- Türk kaptanı, Kenyalı rehber kadar olamıyor…
- Ya program ya da koalisyon çökecek
- Kırmızı ışıkta durmayan
- Bilmem farkında mısınız...
- Bu kupa kime ne kadar kazandırdı…
- ALATON’UN KATKILARI
- GS ligden, kendi kararıyla çekilmeli
- Türkiye, Süper Lig mücadelesinde
- Dayatma olmadan hareket edemiyoruz