Mehmet Ali Birand
 
BİR SPORCUYU DESTEKLE...
 
 

BİR SPORCUYU DESTEKLE...


Dünyada 170 milyon zihinsel engelli insanın olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya onlar için neler yaptığınızı düşündünüz mü? 


Özel Olimpiyatlar Derneği zihinsel engelli insanların fiziksel kondisyonlarının ve karar verme becerilerinin artması, özgüvenlerini kazanmaları, başarılarının mutluluğunu yaşamalarını sağlamak amacıyla çeşitli olimpiyat sporlarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sunuyorlar. 


Özel Olimpiyatlar tüm başarı ve büyüme potansiyeline rağmen dünyada 170 milyon zihinsel engelli insanın çok küçük bir bölümüne ulaşabiliyor. Bu sayıyı arttırabilmek için “Bir sporcuyu destekle” kampanyası başlatılmış, bu kampanya ile daha fazla sporcunun Özel Olimpiyatlar’a katılması hedefleniyor. Dilek Sabancı başkanlığındaki Özel Olimpiyatlar Türkiye Derneği bugüne dek kendi çalışmalarıyla 4500 zihinsel engelli sporcu yetiştirmiş, derneğin kampanyadaki hedefi ise Türk zihinsel engelli sporcu sayısının 2005 yılına kadar 25 bine ulaşması...


“Bir sporcuyu destekle” kampanyasına bağışlarıyla destek vermek isteyenler için kampanya 5 Haziran’da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda gerçekleşecek.




ÖZÜRLÜLERE 

DESTEK VERELİM...


Geçenlerde Türkiye Sakatlar Derneği Gönen Şubesi Başkanı Nihan Saban’dan bir e-mail aldım. Mailde yaklaşık iki sene önce ilçelerindeki özürlülerin eğitim, kültür, sağlık ve barınma gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla “Gönen Özürlüler Eğitim Kültür Merkezi ve Yurdu” nun yapımına başladıklarından bahsetmiş. 


Özürlüler haftası nedeniylede 17 Mayıs 2003 Cumartesi günüde Projelerinin temelini atmışlar. Ama inşaatlarının yapımı için başlattıkları yardım kampanyaları genel basında yeteri kadar yer almamış.


Böylesine güzel bir amaç uğruna verdikleri mücadele için öncelikle onları tebrik etmeli ardından da elimizden gelen yardımı onlardan esirgememeliyiz. 


Yapacakları bağışlarlarla kampanyaya destek olmak isteyenler için;


TC. Ziraat Bankası Gönen Şubesi, Hesap No:22704

Halk Bankası Gönen Şubesi, Hesap No:58109040 

Yapı Kredi Bankası, Hesap No:1200316-8




MEĞER, 1 İNCİ BAŞKAN

OLMAK NE ZOR İŞMİŞ


Org. Özkök’ün ünlü konuşmasını satır satır okuduğunuz zaman bu ülkede Genelkurmay Başkanlığı görevinin ne kadar zor ve nankör, Genelkurmay  Başkanının da ne kadar yanlız bir insan olduğunu anlıyorsunuz.


Baksanıza, AKP ile hiçbir sorunu olmasa ve tıkır tıkır çalışıyor olsalar dahi,  Genelkurmay Başkanı bunu açıklayamıyor.  “Yanlış anlaşılır” diye açıkça korkuyor ve susuyor.


AKP ile sorun olsa da ortaya atamıyor. Bunun da TSK-Hükümet ilişkilerini gereceğinden kaygılanıyor.


Bizler ise, Genelkurmay Başkanlarının sınırsız yetki ve etkili olduklarını, istediği lafı edebileceğini sanırız. Oysa TSK’nın 1 inci  Başkanına da eleştiri okları yöneltenlerin sayısı az değil. Bunların başında da eski 1 inci Başkanlar, emekli komutanlar, kimi muvazzaf subaylar, siyasiler geliyor. Allah kolaylık versin...


MUHARREM KAYHAN’IN

ANADOLU ŞİRKETLERİ...


Muharrem Kayhan’ı büyük çoğunluğumuz TÜSİAD Başkanlığı  sırasındaki  parlak performansıyla  tanır. Ancak onun Uluslararası değeri, daha  çok Erken Anadolu Sikkeleri  Kolleksiyonundan  kaynaklanır. Geçen hafta Sadberk Hanım Müzesinde, Sevgi Gönül sayesinde bu nefis kolleksiyonu görmek imkanına kavuştuk. Karun’dan Karia’ya dünya’nın en önemli sikke kolleksiyonlarından birini tam 23 yıldır büyük bir titizlikle  oluşturan Kayhan’a  ve konuyla ilgili nefis tanıtım  kitabını  hazırlayan Koray Konuk’a koskocaman bir bravo ve teşekkür borcumuz var.


Özel kolleksiyonculuğun önemi, bu fırsatla bir defa daha ortaya konmuş oldu.


Önerim, Sadberk hanım müzesine gidin. Büyükdere’de kime sorsanız size gösterir. Her biri ayrı bir tarih parçası olan kolleksiyonu görün.



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- BAŞKA BİR DÜNYAYA GİTTİM VE BAKIN NELER GÖRDÜM…
- Levent telgrafçıları başta, hepinize teşekkür ederim
- Dürrüşehvar Sultan’da öldü...
- 12 EYLÜL BELGESELİ BENDEN İZİNSİZ SATILIYOR
- TARKAN’A ÇÖZÜM BULSAK KÖTÜ MÜ OLURDU?
- POWER FM’İN GÜCÜ…
- Kuşadası toparlanıyor...
- BURSA CEZAEVİNDEN MESAJ VAR…
- Ülkenin gündemini en çok iki lider yönlendiriyor. Büyük oranda Başbakan Erdoğan...
- Bodrum belediyeleri: Altın yumurtlayan kazları kaçırmak üzeresiniz
- Lig şimdi yeniden başlıyor...
- Teşekkürler...
- EMİNİM, MÜFTÜ ŞAKA YAPMIŞTIR
- Artık kime inanacağımızı şaşırdık
- Beş gün başka bir dünya'da yaşadım…
- "... Sesimi duyan var mı?"
- Türk kaptanı, Kenyalı rehber kadar olamıyor…
- Ya program ya da koalisyon çökecek
- Kırmızı ışıkta durmayan
- Bilmem farkında mısınız...
- Bu kupa kime ne kadar kazandırdı…
- ALATON’UN KATKILARI
- GS ligden, kendi kararıyla çekilmeli
- Türkiye, Süper Lig mücadelesinde
- Dayatma olmadan hareket edemiyoruz