Mehmet Ali Birand
 
FİFA’DA SES TONU YUMUŞUYOR
 
 

FİFA’DA SES TONU

YUMUŞUYOR

 

Zürih’te hala Türkiye-İsviçre maçı konuşuluyor. İş adamlarından bankacılara, sokaktaki normal vatandaştan gazetecilere kadar hala Türkiye’de yedikleri dayak tartışılıyor. “Açıkça dayak yedik ve buna layık değildik. Bern’deki maçta size kabalık ettik.  Ancak cevabı böylesine gaddarca olmamalıydı. Futbolcularımızın sahadan canlarını kurtarmak ister gibi kaçmalarını hiçbir zaman unutmayacağız” diyen ve yaklaşık 5 milyar dolarlık bir fonu yöneten İsviçreli bankacı  genelde  buradaki düşünceleri bu sözlerle özetledi.

 

Gelelim FİFA ve İsviçre futbol federasyonu çevrelerindeki görüşlere.

 

FİFA başkanı Blatter ile Perşembe günü uzun uzun konuştuk. Açıkça söylemek istemiyor ama maç sonrasında Türkiye’yi böylesine ağır şekilde suçlamaktan biraz pişman. FİFA’daki genel hava, gelişmelerin artık yatışması ve  soğukkanlılığın yerleşmesi gerektiği şeklinde. “İlk günlerin heyecanıyla karşılıklı olarak abartılı suçlamalarda bulunduk. Artık yeter. Bundan böyle  sağduyu ile hareket edilmesi gerekir” diyen bir FİFA yetkilisi  disiplin kurulunun işi aceleye getirmeyeceğini ve  gerekirse  daha da ek süre alarak gelişmeleri yatıştıracağını belirtti.

ŞİFO MEHMET

PRİM KAZANDI

 

FİFA ve İsviçre futbol federasyonu çevrelerinde en büyük primi Şifo Mehmet kazandı. İstifası  burada  ilgi ile izlendi.  Ancak  bu kadarıyla yetinilmek istenmiyor. Hedeflerinde Fatih Terim var mı yok mu belli değil. Zira kimse bu konuda ağzını açmıyor.  Belli olan Türkiye’ye bir ceza verileceği ancak bunun ilerideki turnuvalardan çıkarılmaya kadar gidecek ağırlıkta olmayacağı şeklinde.

 

FİFA’yı yakından izleyen bir İsviçreli gazeteci bana bu kurumun bir antrönörü, bir futbolcuyu veya bir ülkeyi  çok fazla rencide edecek kararlar almadığını söyledi. Ancak şu eklemeyi yapmaktan da geri kalmadı: “İstanbul maçı FİFA’nın yıllardır üzerinde titrediği pairplay çabalarının mezarı oldu. Bundan dolayı çok kızgınlar ve bir günah keçisi arıyorlar. Bu Fatih Terim’de olabilir. Çünkü tanınmış bir isim ve verilecek ceza örnek olarak gösterilebilir. Ne olursa olsun şimdiden bu konularda spekülosyan yapmamak gerekir.İşin içine biraz da politika gireceğinden dolayı herşey değişebilir”

 

İşte Zürih’teki hava böyle...



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- BAŞKA BİR DÜNYAYA GİTTİM VE BAKIN NELER GÖRDÜM…
- Levent telgrafçıları başta, hepinize teşekkür ederim
- Dürrüşehvar Sultan’da öldü...
- 12 EYLÜL BELGESELİ BENDEN İZİNSİZ SATILIYOR
- TARKAN’A ÇÖZÜM BULSAK KÖTÜ MÜ OLURDU?
- POWER FM’İN GÜCÜ…
- Kuşadası toparlanıyor...
- BURSA CEZAEVİNDEN MESAJ VAR…
- Ülkenin gündemini en çok iki lider yönlendiriyor. Büyük oranda Başbakan Erdoğan...
- Bodrum belediyeleri: Altın yumurtlayan kazları kaçırmak üzeresiniz
- Lig şimdi yeniden başlıyor...
- Teşekkürler...
- EMİNİM, MÜFTÜ ŞAKA YAPMIŞTIR
- Artık kime inanacağımızı şaşırdık
- Beş gün başka bir dünya'da yaşadım…
- "... Sesimi duyan var mı?"
- Türk kaptanı, Kenyalı rehber kadar olamıyor…
- Ya program ya da koalisyon çökecek
- Kırmızı ışıkta durmayan
- Bilmem farkında mısınız...
- Bu kupa kime ne kadar kazandırdı…
- ALATON’UN KATKILARI
- GS ligden, kendi kararıyla çekilmeli
- Türkiye, Süper Lig mücadelesinde
- Dayatma olmadan hareket edemiyoruz