Mehmet Ali Birand
 
AKİNAN’DAN ”NEO TAKİYE”...
 
 


AKİNAN’DAN ”NEO

TAKİYE”...


Serdar Akinan’ı çoğunluğunuz televizyoncu olarak tanır. Oysa Akinan, sadece çok iyi bir televizyoncu değil, aynı zamanda çok iyi bir gözlemcidir. Gözlemciliğini de sadece TV’deki yorumlarında değil, şimdi kitaplarıyla yansıtıyor. Doğan Kitap’in (0212 449 60 06) yayınladığı ”NEO TAKİYE” kitabında   Akinan AK Parti ile Bush yönetimi arasındaki ilişkileri inceliyor. Üst düzel söyleşiler ve söylenenlerin yorumlanmasıyla, ortaya çok ilginç bir kaynak-kitap çıkmış.

 

 

 

 

 

YENİ DÖNEMDE ESKİ TARTIŞMALAR…

 

Göç, Etnisite, Milliyetçilik, Kürtçülük, Laiklik…

 

Günümüzde siyaset bilimi açısından hala önemini koruyan başlıklar bunlar…

 

Ve bu başlıklar Y. Faruk Şen’in yeni kitabında uzun uzadıya masaya yatırılıyor….

 

Yargı Yayınevi tarafından yayınlanan (0 312 433 03 27) “Yeni Dönemde Eski Tartışmalar”, Faruk Şen’in bilimsel çalışmalarının bir derlemesi.

 

 

 

 


TEŞEKKÜRLER….

 

Ödüllerle geçen bir hafta… Ve kaçıncı olursa olsun her ödül ilkmişcesine mutluluk veriyor bana… Halkın yüreğini yansıtan Altın Kelebek Ödülleri’nde yılın En İyi Anchorman’i  ödülü altın kelebeği getirdi parmaklarıma bıraktı. Ne büyük mutluluk….

 

Maltepe Üniversitesi İletişim Kulübü Kanal D Haber’i “Zirvedeki Ana Haber Bülteni” olarak belirlemiş. Gurur duyduk.

 

Anadolu Bir Meslek Yüksekokulu Geleneksel 2. İletişim Ödülleri’nde öğrenciler beni yılın en iyi anchorman’i seçmişler.. .Sağolsunlar varolsunlar…

 

Kuzey Kıbrıs Doğu Akdeniz Ünivesitesi de 2006 yılının en iyi anchorman’i olarak seçmiş ve en iyi haber programı olarak da “ 32.Gün”ü.

 

Yıllar geçtikçe bu ödüller kalıyor işte geriye ve işten aldığınız keyif bu ödüllerle cilalanıyor parlatılıyor… Bu ödüller yorgunluğu, stresi alıp götürüyor.

 

Bana bu duyguyu yaşattıkları için ve emeğimizi takdir ettikleri için ödülleri layık görenlere yürekten teşekkür ediyorum.

 

Söylemeden de edemeyeceğim benim en büyük ödülüm “desteğiniz”.

 

Yaşayın siz…

 

 

 

                                                             AKP’Lİ KADINLAR

AYAKLANIN...

 

Esma Ürün’ün, eşi AK Parti Konya Milletvekili Halil Ürün’den dayak yemesi ve bu olaya gösterdiği tepki çok önemlidir. Esma Ürün son derece önemli bir tutum sergiledi. Kimileri gibi, sipere yatmadı. Aksine, ortaya çıktı ve kendini savundu.

 

Ben bu olayı AK Parti ile ile ilişkilendirmiyorum. Aynı tip gelişme başka parti milletvekilleri arasında da yaşanabilir. Ancak, AK Partili kadınların diğer kadın dernekleri gibi mutlaka harekete geçmeleri gerekir. Hem kendilerinden bir kadına destek vermek, hem kendilerinden bir milletvekilinin cezalanmasını sağlamak amacıyla seslerini çıkarmalılardır. Eğer bu olayı “partime zarar gelmesin” mantığıyla görmezden gelirlerse, hem kendi bindikleri dalı keserler, hem de kadın hakları açısından kendilerine zarar verirler.

 

Kadınlar  haklarına sahip çıkmaz ve bu işi erkeklere bırakırlarsa, hiçbir zaman kazanamazlar. Bunun dinle de hiçbir ilgisi yoktur.

 

 



THY’DA YİNE HERALD

TRIBUNE YOKTU...

 

Bu işin peşini bırakmayacağım.

 

Eğer bir havayolu, Uluslararası konumundan dolayı övünüyor, kasaba havayolu olmadığını iddia ediyorsa, bu işi kurallarına göre yapmalıdır.

 

Uluslararası Hava yolunun en başta gelen kurallarından biri de, yolcularına  sadece kendi dilindeki gazete ve dergileri değil, Uluslararası gazete ve dergileri de servis etmektir.

 

THY benim gözümde köylü bir anlayışla yönetiliyor. Uluslararası uçuşlarda (benim en son rastladığım: 12.05.06 TK 1971 Londra) sadece  Türk gazeteleri dağıtıyor. Birçok yabancı, en çok okunan Herald  Tribune’u sordu, “yok” yanıtı aldı. Bu yaklaşımla, bu kafayla  Uluslararası taşıyıcı olamazsınız. Yerel bir havayolu olarak kalırsınız.



Bu yazılara cnnturk.com'dan da erişebilirsiniz.
 
 
BU KATEGORİDEKİ EN ÇOK OKUNAN 25 YAZI
- BAŞKA BİR DÜNYAYA GİTTİM VE BAKIN NELER GÖRDÜM…
- Levent telgrafçıları başta, hepinize teşekkür ederim
- Dürrüşehvar Sultan’da öldü...
- 12 EYLÜL BELGESELİ BENDEN İZİNSİZ SATILIYOR
- TARKAN’A ÇÖZÜM BULSAK KÖTÜ MÜ OLURDU?
- POWER FM’İN GÜCÜ…
- Kuşadası toparlanıyor...
- BURSA CEZAEVİNDEN MESAJ VAR…
- Ülkenin gündemini en çok iki lider yönlendiriyor. Büyük oranda Başbakan Erdoğan...
- Bodrum belediyeleri: Altın yumurtlayan kazları kaçırmak üzeresiniz
- Lig şimdi yeniden başlıyor...
- Teşekkürler...
- EMİNİM, MÜFTÜ ŞAKA YAPMIŞTIR
- Artık kime inanacağımızı şaşırdık
- Beş gün başka bir dünya'da yaşadım…
- "... Sesimi duyan var mı?"
- Türk kaptanı, Kenyalı rehber kadar olamıyor…
- Ya program ya da koalisyon çökecek
- Kırmızı ışıkta durmayan
- Bilmem farkında mısınız...
- Bu kupa kime ne kadar kazandırdı…
- ALATON’UN KATKILARI
- GS ligden, kendi kararıyla çekilmeli
- Türkiye, Süper Lig mücadelesinde
- Dayatma olmadan hareket edemiyoruz